Pilaf
Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle určité oblasti, kde se připravuje. Základní surovinou je rýže, dále často jehněčí maso, zelenina a koření.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle určité oblasti, kde se připravuje. Základní surovinou je rýže, dále často jehněčí maso, zelenina a koření.
Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál
Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál
Cibule šalotka pochází z orientálních zemí. Někdy se jí říká množilka nebo česnek askalonský. Roste… Číst dál
Šašlik je druh kebabu, oblíbený je především v zemích bývalého Sovětského svazu. Připravuje se z… Číst dál
Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z… Číst dál
Škubánky jsou jídlem z vařených brambor, které mají rády zejména děti. Brambory se ještě před… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 47 sekundami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami