Pokročilé recepty krok za krokem: Poctivé knedlíky, domácí povidla i vlastní pečivo
Nedá se nic dělat - domácí rohlíček s vlastním džemem a třeba i máslem je zkrátka mnohem chutnější snídaně, než ta z kupovaných věcí. Při domácí výrobě máte jistotu, že sami sebe a své blízké neošidíte, navíc vám to umožňuje vařit a péct s perfektním přehledem o tom, co výsledná chuťovka skutečně obsahuje. Žádné náhražky, žádná chemie, jen to dobré. Ale připravit dokonalý knedlík, upéct perfektní domácí chléb nebo vyrobit marmeládu z úrody z vlastní zahrádky, to není jen tak. Může to být těžké nejen pro začínající kuchaře; ani zruční kuchtíci nejsou neomylní.
Platí ovšem, že všechno je jednou poprvé a žádný učený z nebe nespadl. Chcete-li se pustit do náročnějších receptů, dodržujte několik základních rad. Najděte si recept, který se vám líbí a vyhovuje vám svou formulací i z hladiska surovin. Ujistěte se, že máte vše potřebné a v dostatečném množství. V den přípravy receptu si na vyhraďte dostatek času, abyste se zbytečně nestresovali. Jednotlivé suroviny si důkladně odvažte či odměřte a připravte předem na pracovní plochu. Pak už stačí podle návodu vše patřičně smíchat. Dodržujte přesně, co stojí v receptu a kreativitu si nechte na další pokusy, kdy se už budete cítit jistější. Hlavně pamatujte, že chybami se člověk učí!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 7 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Fascinující káva: 10 věcí, které jste o ní určitě nevěděli, i když ji pijete každý den
Jak uvařit poctivý zeleninový vývar? Zeleninu předem osmažte na másle, s bylinkami to nepřehánějte a čirý bude vývar díky rajčeti
Hitem cukrařiny je brookies: Čokoládový dezert, který spojuje brownies s kousky sušenek