Letní recepty: domácí zmrzliny, limonády, čerstvé ovoce a další oblíbené pochutiny
Ačkoliv každý, kdo není školou povinný, si nemůže užívat výsadu letních prázdnin, v nejteplejším období roku máme všichni tendenci tak trochu zvolnit a užívat si sluníčka a krásného počasí. Kdo by chtěl ztrácet čas s jídlem, když může vyrazit ven s přáteli na drink pod širým nebem nebo na výlet k rybníku? Mnohdy je navíc takové vedro, že na hutné obědy a večeře nemáme ani pomyšlení. Proto bývá letní jídelníček plný lehkých salátů s kousky přírodně upraveného masa, většinou kuřecího, krůtího nebo rybího. Osvěžující jsou zeleninové polévky, které je možné připravit i ve studených variantách. Dobrou volbou jsou také těstoviny s rychlými rajčatovými omáčkami nebo napříkald se špenátem.
Nejlepším osvěžením pro malé i velké v parném počasí jsou domácí limonády ze sirupů nebo z čerstvého ovoce. Toho je v létě dostatek, a tak se nebojte potěšit sebe i své potomky domácí zmrzlinou. Ať už preferujete ovocné sorbety nebo tvarohové dobroty, obojí je poměrně snadné na výrobu. Nezapomínejme ale ani na tradiční bublaninu, kterou si právě v létě užijeme nejvíc, protože tato roční doba patří třešním. A pak také jahodám, malinám, broskvím, meruňkám a dalším lahodným darům přírody, které se skvěle hodí do buchet a koláčů.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 2 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 21 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vanilkové rohlíčky vznikly na počest jednoho vítězství. Upečte si je podle Sandtnerky!
Co připravit z čerstvého hrášku? Pomazánka ochucená koriandrem báječně chutná s pošírovaným vejcem na křupavém toustu
Jak připravit dortová lízátka cake pops jako od cukráře? Tyhle kroky byste neměli podcenit!