Smažená vepřová játra
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní chod, nebo za studena s chlebem jako skvělou večeři.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,70 g |
Tuky | 45,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,73 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 40,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2024 14:20
Proč by se jako nemohly játra solit??? Namočte játra na 2 hodiny do mléka a pak s nima můžete dělat co chcete. Solit, kečupovat, glutamanovat,...
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
13. 12. 2022 03:53
tara23: To já drůbeží játra také běžně solím, ale tentokrát jsem dělal vepřové a jak už jsem psal níže, nemusíme se bát je předem posolit. Játra opravdu neztvrdnou. Jinak, já vajíčka na obalování nikdy nesolím, hlavně z toho důvodu, že zbytek vajíčka pak dostane za odměnu můj pejsek, takže sůl NE.
11. 12. 2022 20:04
kuřecí játra normálně solím, když dělám smažená vepřová solím vajíčko
11. 12. 2022 18:40
Tak jsem si je udělal k obědu a fakt moc dobrý, A jen tak mimochodem, zkusil jsem jeden kousek jater před obalením osolit a ve výsledku, žádný rozdíl. Chutnaly stejně výborně oboje a i ten posolený před obalením vůbec nebyl tvrdý. Takže od nynějška se už nebudu zdráhat játra osolit předem. Přidávám i foto.
19. 3. 2022 10:19
14. 8. 2014 10:51
to že se játra nemají solit předem je jen kec a pověra
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký
30. 11. 2013 13:10
savlinka:... ten se má :))))
30. 11. 2013 13:05
dnes je měl manžel k obědu
15. 8. 2013 14:37
Ivana79:
15. 8. 2013 13:16
Pridávam fotku a bod túto úpravu pečienky moc nepoužívam ale občas to príde vhod a je to moooc dobré
15. 5. 2012 15:32
Tak na mě vykouknul tento recept v náhodných. Musím si objednat játra u řezníka, vyzkouším telecí. Už mě honí mlsná víc než měsíc....Vodochodský jednou v TV říkal, že nesolit játra je pověra, ale raději solit nebudu.
7. 5. 2010 09:09
jj, napíši, jen jsem upozornila, že není metr na všechny stejně.
7. 5. 2010 08:25
Pokud máš jahodo pocit, že je tu nějaké nakládané maso vícekrát, tak to autorovi pod recept napiš.
7. 5. 2010 07:14
Když používat vyhledávání, tak pro všechny. Játra jsou tady 4x, ale nakládané masíčko xxxxxxx
7. 5. 2010 00:15
Otíkuať je tu receptík či není, nad Tvé fotografie tu jen tak někdo nenía protože játra také smažíme, má drahá polovička je přímo miluje...5.tý bodík už tam je
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 16 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 31 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Smažená jídla se těší oblibě. Mohou být i zdravější, než se zdá
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: smažená játra obalovana jatra obalovaná smažená játra vepřová játra obalovaná smažená játra recept smažené játra obalovaná vepřová játra obalované játra játra v trojobalu vepřová játra v trojobalu vepřová játra obalovaný játra vepřové játra vepřová játra recepty vepřová játra recept smazeny jatra smazene jatra recept játra smažená smažená játra v trojobalu smažení jater
Suroviny: játra vepřová, mouka hladká, vejce, strouhanka, pepř mletý, sůl, sádlo vepřové
Smažená vepřová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgmG
18 názorů