Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2010 13:19
yanull děkuju za odpověď. Mě to moc láká vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že bych švestky musela kupovat, tak bych to nerada zkazila. Jestli natrefím na nějakou " výhodnou koupi ", tak to vyzkouším
29. 7. 2010 13:15
Maris, také jsem o tom uvažovala, ale pak jsem si říkala, že právě v té troubě se udělaá ta voňavá chuť, kdy se cukr rozpeče na karamel a se švestkami se výborně spojí, doplněno kořením v tuto dobrůtku. Kdybych měla švestek jako loni, tak to také v PH zkusím, ale matka příroda mi letos nedopřála experimentovat.
29. 7. 2010 12:59
Yanull, tady bude chuť čistě švestková. Do kupovaných výrobci přidávají jablka a bůh ví co ještě, tak ta chuť je nesrovnatelná.
29. 7. 2010 12:40
Nezkoušel někdo povidla v Pomalém hrnci ? To by mohlo jít skvěle, ne ?
29. 7. 2010 12:40
Přidávám se k těm, co mají s tímto receptem zkušenosti, je to fakt super, kdo máte švestky, určitě vyzkoušejte, u nás také letos nejsou. Recept mám víc jak 10 let od sousedky na zahradě a když se urodí,švestky, jinak povidla nedělám.Skleničky si taky nepamatuju. Já používám různé velikosti.
29. 7. 2010 12:35
Yanullito je odpověď rychlostí bleskuzaslaná a mile mne potěšila. To vypadá že tento víkend bude u nás vaření a pečení a zavařování ve znamení cathlen a yanulli
29. 7. 2010 12:32
Cardanko, oživit moji paměť z vaření povidel z loňska je opravdu nad mé usilí. Ale když tak aspoň trochu projedu svými závity, tak si myslím, že z jedné dávky jsou cca 3-4 skleničky, v jakých se prodává např. moravanka. Ale opravdu je to jen odhad. Snad to některá z děvčat, která je budou vařit, upřesní, za což jim již nyní děkuji.
29. 7. 2010 12:26
Yanullitak do tohoto půjdu nejspíše i já. Asi budu za tupce ale ptám se od konce - čistě jen pro mou představu - přibližně kolik skleniček z tohoto dostanu
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je
29. 7. 2010 11:57
Zdeni, klidně do nich jdi. To se chutí a vůní nedá vůbec porovnat s kupovanými.
29. 7. 2010 11:49
Yanull, já do toho teda půjdu. Recept ukládám a vyzkouším. Jistě bude lepší než kupovaná povidla.
29. 7. 2010 11:34
Jani, nemusíš mít strach, vůbec se to nepřipálí, ani to po troubě nestříká, čehož jsem se bála, že budu mít v troubě časovanou bombu . Ale fakt nic, žádná katastrofa. Já mám pekáč z elektrického sporáku se sklokeramickou deskou, jiný se mi tam nevejde, ale myslím si, že není ze žádného extra zvláštního materiálu. V kachlovém sporáku jsem to nezkoušela, tam si nemůžu nastavit stupně.
29. 7. 2010 11:30
Jani, to si ukládám. U nás jsou povidla hodně populární, hlavně na švestkovou omáčku s uzeným. Máš pravdu, na stromě nejsou, ale já si ta 2 kila klidně koupím, stojí kolem 36 kč, myslím a prubnu to. Díky moc za recept a pokud budu první, kdo vyzkouší, přidám foto. Nepřipaluje se to? Stačí obyčejný pekáč?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů