Zapékané brambory luxusní
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 710 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,75 g |
Tuky | 38,99 g |
Vláknina | 20,88 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 4,76 g |
Sůl | 11,55 g |
Sacharidy | 109,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj: Luboš Švehelka-Kouzelný tvarůžek aneb Kuchařka neobvyklé vůně
Několik postřehů k postupu. Brambory nastrouháme na kedlubnovém struhadle, promícháme s rozetřeným česnekem se solí a necháme "vypotit". Před vložením do misek šťávu z brambor vymačkáme.
Žampióny jsem v kvalitní pánvi restoval bez tuku, aby se nadbytečná voda odpařila.
Solíme uváženě, tvarůžky jsou dost slané.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2017 07:54
11. 11. 2017 02:12
16. 2. 2011 21:29
1. 10. 2010 15:49
4. 9. 2010 15:37
4. 9. 2010 15:30
4. 9. 2010 09:13
Do poznámky jsem přidal pár postřehů k postupu.
3. 9. 2010 14:17
3. 9. 2010 10:13
3. 9. 2010 08:55
3. 9. 2010 07:21
3. 9. 2010 07:01
2. 9. 2010 23:24
2. 9. 2010 22:56
2. 9. 2010 22:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: zapekane brambory zapékané brambory recept recept na zapekané brambory zapečené brambory s tvarůžky zapečené bramory luxusní zapečené brambory zapékané brambory recepty zapékané brambory s tvarůžky zapekane bramory recept zapekané brambory luxusní jídla zapečené brambory s tvarůžkama luxusní jídlo recepty zapékané pokrmy zapekanebrambory jídla z brambor zapékané brambory zapečené brambory s tvarůžkem zapékané brambory s cesnekem luxusní jídla recepty luxusní recepty
Suroviny: brambory, sýr tvarůžky kulaté, játra drůbeží, žampióny, česnek, vejce, smetana, smetana zakysaná, sádlo, sůl, paprika sušená sladká
Zapékané brambory luxusní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Lxg
18 názorů