Křehké věnečky
Ořechy přilepené na povrch lineckého těsta se pečením trochu opraží a zvýrazní svou chuť. Společně s libovolným krémem, který cukroví zvláční, vytvoří neodolatelnou sladkůstku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 609 kJ / 2 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,63 g |
Tuky | 148,05 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 205,27 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2011 10:41
všechno cukroví a buchty peču na 180°C,záleží asi na troubě.
6. 10. 2011 03:04
Krasne,ale zajimala by mne doba peceni a na kolik stupnu celsia.Dekuji!!!mojko@comcast.net
9. 12. 2010 15:52
Dělám podobné, ale do těsta nastrouhám ještě 3 vařené žloutky a dávám i trochu citronové šťávy, věnečky jsou pak křehčí a žlutší.
8. 12. 2010 22:35
Místo věnečků jsem udělala vějířky a slepovala jsem ořechovo-marmeládovou náplní +1
8. 12. 2010 19:08
Tak vám holky nesu jednu radu:dávala jsem na posyp ořechy z mrazáku a nebylo to dobré.Lepily se a nemám to vůbec hezké.
Takže ořechy na posypání pouze čerstvé!
Takže ořechy na posypání pouze čerstvé!
11. 10. 2010 21:17
Do těsta patří žloutek a potom další na potření.
11. 10. 2010 19:42
Jéé,tady už jsou VánoceVěnečky vypadají krásně,letos vyzkouším
11. 10. 2010 11:34
Prosím, žloutek je počítán do těsta nebo na potření. Možná hloupý dotaz, ale přesto jsem ho položila. Nevím, tak se ptám. Jinak se mi recept moc líbí. Děkuji.
10. 10. 2010 23:10
zase neco na vyzkouseni...diky a bodik...
10. 10. 2010 22:50
Prostě super!!!!!
10. 10. 2010 22:17
Jsou nádherné !
10. 10. 2010 22:02
10. 10. 2010 21:56
Jednoduše krásné + bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: věnečky cukrovi venecky věnečky recept recept na venecky křehké cukroví recept věnečky nejlepší recept na věnečky věneček cukroví recepty venecky máslové věnečky citronové věnečky křehké vánoční cukroví věněčky cukroví nejlepsí venecky mail worldlynx.net loc:cz recept na cukrové věnečky cukroví-věnečky cukrové věnečky jee žloutek cukroví věneček
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, kůra citronová, cukr vanilkový, žloutek, ořechy
Křehké věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wGQ
13 názorů