Dršťková polévka z jižní Moravy
Milujete přesnídávkové polévky? Určitě uvítáte náš podrobný recept poctivou dršťkovou. Výsledný pokrm je zahuštěný kousky dobře provařeného masa a zeleniny, voní majoránkou a česnekem. Stačí přikrojit kousek chleba a sytá lahůdka je na stole.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2024 10:20
líbí se mi pěkně napsaný recept, mám ji také ráda
7. 1. 2023 16:49
Merylas (moderátorka):
Úplně v pohodě.
U čerstvých to chápu, jen mne to zmátlo u těch předvařených.
Ony se totiž dají sehnat buď předvařené, nebo potom "čerstvé" syrové, ale také syrové vyprané a připravené k vaření. Tam jsou potom ty 3 hod. jasné
Úplně v pohodě.
U čerstvých to chápu, jen mne to zmátlo u těch předvařených.
Ony se totiž dají sehnat buď předvařené, nebo potom "čerstvé" syrové, ale také syrové vyprané a připravené k vaření. Tam jsou potom ty 3 hod. jasné
6. 1. 2023 20:15
BobanKh: A Vám bych se chtěla omluvit, nevšimla jsem si, že reagujete na video a ne na recept. Myslela jsem, že tím předvařením máte na mysli to prvotní 2x po 30 minut, kdy se pak vždy vymění voda.
6. 1. 2023 20:03
Merylas (moderátorka): máš absolútnu pravdu, niekedy video prekvapí.
6. 1. 2023 19:49
magdalenka: Bylo by lepší, kdyby se to ve videu ani neuvádělo, pak je to matoucí. Videa se postupně přetáčejí a dbá se na dodržení surovin a postupu. Jasně, že pokud jsou už předvařené, tak se pak už tak dlouho nevaří.
6. 1. 2023 19:45
BobanKh: video nekoresponduje s receptom, recept je o surovych nepredvarenych drzkach. Tie sa varia cca 3 hodiny. Predvarene urcite nie.
6. 1. 2023 18:17
BobanKh: Aby byly měkké. V receptu se píše 2-3 hodiny na mírném příkonu tepla, až jsou dršťky měkké. Takže to nemusí být nutně 3 hodiny. V receptech bývají časy tepelné úpravy většinou orientační, záleží na mnoha okolnostech. Průběžně se může uvaření zkoušet.
6. 1. 2023 17:44
Proč vařit již předvařené dršťky další 3 hodiny?
20. 11. 2022 12:47
Ti kluci, kteří jako já nemají moc zkušeností, musíte vědět, že sladká paprika není to samé co mletá paprika. Jsem si uvařil tak pálivou polévku, že jsem brečel a měl jsem rýmu, jako alergici na jaře. Jinak asi to musí být dobrá polévky, proto pět hvězdiček.
30. 9. 2022 17:43
Výborná polévka. Uvařeno přesně podle receptu.
26. 1. 2022 19:15
bašta
24. 10. 2017 11:46
Manžel koupí u řezníka 10 kilo dršťek uvaří v několika vodách a potom očistí ,nakrájí na nudličky a dá je do sáčku a zamrazí.Tak je má na několik polévek a to hlavně v zimě.
25. 10. 2016 10:45
Jana: a jak ji děláte? To dršťky přecedíte a vyhodíte?
25. 10. 2016 10:32
Držkovou mám velmi ráda,ale bez těch dršek
8. 10. 2016 13:42
... dršťky vařím v tlakovém hrnci - také 3x ... ale už se mi stalo, že chemicky chutnaly i ty od řezníka a nejen ty pokrájené ze supermarketu ... když jsme nesehnali hovězí dršťky, tak jsem koupila alespoň vepřové žaludky a také se z nich dá uvařit dobrá polévka ... sice moc nepoužívám masox, ale do dršťkovky ho dávám (při tom všem nepořádku vařím větší množství a po vychladnutí dám polévku do mrazáku)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 21 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 36 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
7 oblíbených podzimních polévek nás příjemně zahřeje a zasytí. Připravíme je z výživných surovin a dobře ochutíme kořením
Další recepty
Tématické fráze: drštková polévka recept jak dlouho vařit dršťky hovězí drštky dršťková polévka z předvařených držťky hovězí dršťková polévka co to jsou hovězí dršťky polévka z hovězích dršťek hovězí dršťky recepty praní drštěk recept drštková polévka hovězí drštky polévka hovězí držťky drštková polévka recepty hovězí dršťky recept jak varit hovezi drstky dršťková polévka jak varit dršťky recepty drštkova jak uvařit dršťkovou polévku
Suroviny: dršťky, česnek, majoránka, cibule, petržel, mrkev, celer, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, sádlo, mouka hladká
Dršťková polévka z jižní Moravy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqgJ
39 názorů