Svíčková s karamelem
Suroviny
Porce: podle toho jak chutná:-)
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je po mé babičce. Každý, kdo tuto svíčkovou ochutnal, vylizoval talíř :-)
Přítel už si ani nedává svíčkovou své maminky. Prý není taková jako ta, kterou vařím já, zkuste ji.
P.S.: Omlouvám se za krkolomný popis postupu. Píši recept poprvé po paměti :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 7. 2019 17:15
Nejak mě tam chybí koření . To fakt nedáváte?
22. 12. 2018 19:38
Karamel ve svíčkové, to je jako chmel v pivu. Přidává omáčce takovou téměř neidentifikovatelnou, jemnou hořkost a obzvlášť u zvěřiny to je další chuťový schod vzhůru k žaludečnímu orgasmíčku. Bez tohoto by naše babičky a maminky považovaly svíčkovou za nedodělanou. Zdraví Méďa Béďa.
19. 2. 2011 21:55
Danko děkuji, já zase vyzkouším Tvůj lák ať chutná
19. 2. 2011 20:07
Svíčkovou dělám nejenom s karamelem ale i hořčicí. Ve výpeku osmáhnu zeleninu z láku, koření, cukr a když cukr zkaramelizuje tak i lžíci plnotučné hořčice. Místo Halali dávám čerstvou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer. Maso i zeleninu nakládám do podobného láku jak je Halali - a postup ten stejný.
Lák = 1 l vody
• 1 dcl octa
• 5 bobkových listů
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 3 hřebíčky
Zuzanko, tvůj recept si zakládám do oblíbených a příště vyzkouším. Místo láku dám Halali a jak píše Eliza, přidám ještě i mrkev a celer.
Lák = 1 l vody
• 1 dcl octa
• 5 bobkových listů
• 5 kuliček pepře
• 5 kuliček nového koření
• 3 hřebíčky
Zuzanko, tvůj recept si zakládám do oblíbených a příště vyzkouším. Místo láku dám Halali a jak píše Eliza, přidám ještě i mrkev a celer.
15. 2. 2011 10:44
Elizko děkuji za krásné fotečky a úžasný komentář! Mám obrovskou radost, že Vám chutnalo na tuhle svíčkovou se vždy těší každý
14. 2. 2011 21:44
Tahle svíčková je opravdu vynikající a karamel výborně doladí kyselost Halali a ta barva - také jeho práce!! - I když přidala jsem jednu nastrouhanou mrkev a kousek celeru - síla zvyku...
Měla jsem nějaký čas recept vytištěný a přimagnetovaný na ledničce a rodina mi podle názvu zakazovala ho realizovat...jakože... "s karamelem, fuj...to bude sladký..."
Kdybys je, Zuzanko, dneska viděla, ty boule za ušima (karamel jsem nejdřív zatajila, ale pak uviděli kastrůlek a bylo po tajemství a museli chtě nechtě uznat, že je to perfektní vychytávka a já myslím, že pokud na svíčkovou použiju Halali, karamel už přidám pokaždé.
Poslala jsem obrázky, takže ještě dlužím poděkování a velký bod!
Měla jsem nějaký čas recept vytištěný a přimagnetovaný na ledničce a rodina mi podle názvu zakazovala ho realizovat...jakože... "s karamelem, fuj...to bude sladký..."
Kdybys je, Zuzanko, dneska viděla, ty boule za ušima (karamel jsem nejdřív zatajila, ale pak uviděli kastrůlek a bylo po tajemství a museli chtě nechtě uznat, že je to perfektní vychytávka a já myslím, že pokud na svíčkovou použiju Halali, karamel už přidám pokaždé.
Poslala jsem obrázky, takže ještě dlužím poděkování a velký bod!
14. 2. 2011 20:19
Jejda to jsou zase tady dobroty
7. 1. 2011 18:05
u nás je třeba svíčková na smetaně taky ze zadního ale zeleninka tam musí být pěkně pasírovaná a karemel je snad samozřejmost a je asi pravda že mistr by to taky pojmenoval maso na zelenině
7. 1. 2011 15:53
Také občas dělávám s Halali,ale karamel zkusím také+11
7. 1. 2011 11:46
Bodík přiletěl
7. 1. 2011 11:45
U svíčkové dávám přednost zelenince s citronem pěkně restované na slanině a na másle,ale karamel určitě vyzkouším,to mě teda nenapadlo.A protože jsem dostala kýtu z daňka, bude to brzy
7. 1. 2011 11:23
svíčkovou jsem ještě nikdy nedělala :) jsem začínající kuchařinka, ale přítel ji má moc rád, tak zkusím a snad se povede :) dávám +
7. 1. 2011 08:08
Zni to vazne dobre, manzel svickovou moc rad. Zatim posilam 7. bodik.
7. 1. 2011 07:48
Karamel dávám do rajské omáčky, do svíčkové jsem nikdy nezkoušela. Až budu dělat vyzkouším i když Halali nepoužívám, jen kořenovou zeleninu a koření.
7. 1. 2011 02:21
Ano,svíčková s karamelem je o třídu výš.Také to takto občas dělám,ale přiznám se,ne pokaždé,ale pokud chci něco slavnostnějšího,dám si tu práci.A i když Halali nepoužívám,neodsuzuji ho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně s karamelem tmavá svíčková jak udělat karamel na svíčkovou karamel na svíčkovou svickova omacka s karamelem svíčková z halali svíčková vynikající svíčková svíčková na smetaně recept s karamelem svíčková z danka lák na svíčkovou karamel pod svíčkovou jak udělat tmavou svíčkovou karamel do svíčkové omáčky svíčková tmavá svíčková na smetaně karamel tmavá svíčková na smetaně karamel do omacky petr havlíček a nejlepší jeho recepty vynikající svíčkova omáčka
Suroviny: hovězí zadní, špek, halali, smetana, šlehačka, mouka hladká, cukr
Svíčková s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym5E
22 názorů