Polévka z vývaru
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 4,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 56,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2023 06:49
1. 4. 2021 21:57
Lidé vařte vývary! Jsou opravdu přínosem pro náš organismus! Já vím, nic nového většině z Vás neoznamuji, ale chci oslovit tímto i mladší generace a začínající kuchtíky a kuchtičky! Vývar je základ nejen pro nás, ale i v gastronomii! Buďte zdraví!
19. 2. 2021 15:58
Merylas: PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .
,,toš tak,,
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .
,,toš tak,,
19. 2. 2021 15:48
magdalenka:PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .
19. 2. 2021 15:46
JosefZeravicky: Toš, nikoho nebudeme kamenovat. Každý komentář týkající se receptu je přínosem, tady si ale myslím, že vývar byl připravený třeba takto: https://www.toprecepty.cz/recept/15087-vyvar-do-za... Každý si může vývar připravit dle svých zvyklostí a tento recept je jen na takové finální dohotovení polévky.
19. 2. 2021 13:11
JosefZeravicky: prečo a za čo by vás bolo treba kameňovať?
19. 2. 2021 12:48
Přeju pěkný den.
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,
19. 2. 2021 12:45
13. 7. 2013 20:33
Já si zvykla teď kosti na vývar opékat a musím říci, že takový vývar nám chutná daleko víc, je silnější a má lepší barvu, je víc po chuti masovější. Nakonec i na demi glace se kosti nejprve opékají
13. 7. 2013 20:29
Jana Remkova: ty jsi taky perla, ty .. perlorodko já tam ty nudle chtěla dát, ale byla jsem přehlasována
13. 7. 2013 20:18
U nás bude zítra z kosti z krkovičky s masem, nudličkami a zeleninkou
13. 7. 2013 20:16
Peldi, mám ráda takové polévky
13. 7. 2013 20:15
rebeka: Hmm, opět-perla mezi fazolemi...
13. 7. 2013 20:05
vývar byl z krůtích krků, nudle jsem nedávala, jen jsem na másle orestovala zeleninu a do polévky obrala maso z krčiska
přidávám bodík a foto, jestli neva
přidávám bodík a foto, jestli neva
2. 4. 2012 17:02
Nebyla s nudličkama,zužitkovala jsem rýži,co mi zbyla a také jsme si pochutnaliBodík a foto posílám+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 7 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 8 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 9 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 9 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 11 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma vývary aneb vše, co o nich každá hospodyňka potřebuje vědět
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: vývar vývar recept vepřový vývar vývarová polévka vývar z kostí polevkovy vyvar vývarové polévky veprovy vyvar recept polévka z kance polévkové vývary vývar z vepřových kostí kachní vývar z kostí vývar z kostí recept vývar z kance polévky recepty vývar z vepřového vývar vepřový recepty vývar vývar z vepřové kosti recept vývar
Suroviny: vývar masový, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, petržel, petrželka, nudle vlasové
Polévka z vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8283
17 názorů