Koložvárské zelí od Moniky
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lepší po dopečení nechat chvíli odležet, když se podává ihned po dopečení, tak by se hodně rozpadalo... Dosti specifická kombinace, ale nebylo to špatné ;o) Recept mám od kamarádky ze Slovenska.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2011 20:15
A ještě. Důležité je suroviny v pekáčku vrstvit a ne dohromady smíchat.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše. Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.
27. 6. 2011 20:05
Jsem Slovenka žijící v Brně a Koložvárskou kapustu dělám tak, jak Tejaja. http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... Je vynikající. Mleté maso do Koložvárské kapusty nedávám. Lepší je maso dušené - jako když vaříme hustý, vepřový, guláš. A pak klobáska musí být kvalitní = pěkně zauzená. A na závěr pečení vše zalít zakysanou smetanou. Kopeček zakysané, husté, pochoutkové smetany dávám i na talíř - na Koložvárské zelí. Když je koložvárské zelí dobře ochucené, tak ho miluji i děti předškolního věku, které běžně zelí nemusí.
25. 6. 2011 15:25
Svetlana:Zrovna podle tohohle receptu jsem to dělala
25. 6. 2011 13:31
Andreo, zkus tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-......a to v žádném případě nechci tvrdit, že recept s.maiki je špatný...koložvárské zelí miluju jakékoliv
25. 6. 2011 00:24
Ženský,nevím čím to je ,ale je to týden a já jsem podle vašich receptů vařila tohle zelí a musím říci,že jakkoliv miluju zelí,mleté i rýži,tak jsem si moc nepochutnala. A to jsem do toho přidala i domácí klobásy od souseda.
24. 6. 2011 22:02
zizala:Žižu, rumunsky je to Cluj...
24. 6. 2011 19:00
mňáám KOLOŠVARSKÉ zelí Fíííborné :DDD
24. 6. 2011 18:10
Mńam, dělám jako Kološvár, tož si vyberte
24. 6. 2011 18:01
Co to tady je za zvyk, neustále někoho napomínat na jeho pravopis a nebo názvosloví. Vždyť je to jen o vaření, tak by se to tak také mělo snad i brát. Snad nebude tak zle, když jsem se ozvala i když jsem neregistrovaná.
24. 6. 2011 17:15
Nojo, asi by to mělo být podle země původu, tedy maďarsky. Jenže guláš taky píšem česky.
24. 6. 2011 16:51
bibinko píše se to Kolozsvárské zelí
24. 6. 2011 16:51
Po slovensky sa píše tak,ako je v recepte,teda so "ž",ale neviem ako u vás,BibiDávno som nerobila,musím to napraviť
24. 6. 2011 16:50
Bibinka: To není jednoznačné. Maďarsky je to Kolozsvár, Slovensky Koložvár, česky Kološvár, německy Klausenburg, rumusky Kluž...vyber si
24. 6. 2011 16:36
Maiki, nepíše se KoloŠvárské zelí Teď jsem z toho jelen, ale zelí je fajn. Máš 1.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 32 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: kološvárské zelí na madarsky zpusob recept koložvárské zelí zakysane zeli kološvár kolozsvárské zelí koložvár monika z kopečku koložvarske zeli recept koložvárské mlete maso s rýží a zelím mleté maso kolosvar recept mleté maso,sl.zelí zelí s rýží štýrské zelí mleté zelí ryze zelí mleté maso rýže recept ryze zeli mlete maso recepty domácí zakysané zelí koložvárské pečené zelí kolozsvár recept
Suroviny: zelí sterilované, maso mleté, cibule, rýže, smetana, klobása
Koložvárské zelí od Moniky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJl1
14 názorů