Pohanková slaná kaše - přílohová
Suroviny
Porce: kolik chceš
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2011 20:12
Díky za reakci všem. Kroupy opravdu jen zaliji horkou vodou a nechám stát. Potom, když je přidám k cibulce, promíchám a ponechám pod pokličkou do podávání, skutečně změknou. Mám je raději než lámanku, tu dávám spíš do polévky. No ale dojdou-li kroupy, nahradí je lámanka, viz obrázky. Jano, abych neměla z lámanky kaši po vsáknutí, jak píšeš, zalévám jí minimem vody. Ani jí nemám všechnu ponořenou, doladí jí ta horká pára, co se přikrytím udělá. Pak není třeba jí slévat. Pohanku dělám již léta a jsem zemědělcem, který jí pěstuje. Tak ať se daří a chutná. Pa
16. 8. 2011 17:58
Děkuji moc za rady.
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.
Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala
Přeji hezký večer
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.
Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala
Přeji hezký večer
16. 8. 2011 15:59
Jani, já vařím pohanku tak, že šálek propláchnutých krup zaliju jeden a půl šálkem studené vody a na mírném ohni přivedu k varu. Minutu povařím a zakryté nechám 20 minut dojít. Důležitější než nevařit je totiž neslévat. Snad ti to pomůže .
16. 8. 2011 15:50
Jana - v to máš sice pravdu, ale jukni sem http://www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&i...
16. 8. 2011 15:42
Pohanka se prý nemá vařit, aby se nezničila nejcennější látka rutin. Pohanku - kroupy jsem jenom zalila, podle návodu na sáčku, vroucí vodou a nechala stát asi 10 minut, někdy i déle, ale kroupy byly stále tvrdé. Takže jsem přestala kupovat kroupy a začala jsem kupovat lámanku, kde je na návodu uvedeno, že se má nechat asi 2-3 minuty vařit !!! a potom nechat asi 15 minut dojít. Voda se do lámanky vsákne a je z toho spíš taková kaše. Nevím co je správné. Na jednom návodu - s kroupy - je uvedeno nevařit a na lámance vařit Ale tvrdé kroupy dobré nejsou a za uvedených deset minut určitě nezměknou ani trochu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jáhlová kaše na slano jahlova kase slana pohanková kaše pohanková kaše z lámanky kase z pohanky lamanky slaná kaše slané kaše slaná jáhlová kaše pohanková krupice recepty pohanková kaše recept kaše z pohankových vloček kase z lamanky kaše z pohankové lámanky pohanková lámanka pohanka lámanka kaše pohankova kase naslano pohanková lámanka recepty pohanková kaše k čemu slane kase recepty pohanková krupice na slano
Suroviny: pohanka, cibule, česnek, voda, máslo
Pohanková slaná kaše - přílohová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p93p
5 názorů