Větry matky představené
Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku je potřeba pečlivé smažení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,27 g |
Tuky | 49,42 g |
Vláknina | 2,25 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 86,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám z časopisu Knihovnička receptů a zalíbil se mi, tak jsem ho zkusila a je opravdu moc dobrý.
Pro vysvětlení názvu tohoto pečiva dokládám pravděpodobný původ tohoto názvu. Kdysi prý tyto velejemné koblížky smažily obyvatelky kláštera ve francouzském Baume-les-Darmes. Byl to jejich recept a pečivo bylo ve městě velice oblíbené. Až jednou potkaly plukovníka z místní posádky, který chtěl vědět název této dobroty. Sestry ale žádný neměly a byly jím tak vyvedené z míry, že si jejich představená překvapením "upšoukla". A název byl hotov.
Jo a na konec bych chtěla dodat, že je lepší hned dělat ze 2 dávek, až ochutnáte, sami poznáte proč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2020 11:01
12. 12. 2016 22:09
12. 12. 2016 22:06
11. 12. 2016 20:21
31. 10. 2016 20:09
6. 12. 2012 20:39
6. 12. 2012 20:07
Bodovala jsem už před rokem, dnes jsem jen fotila
27. 3. 2012 13:58
4. 2. 2012 21:43
4. 2. 2012 19:56
25. 1. 2012 16:50
25. 1. 2012 15:49
22. 1. 2012 18:40
Děkuji za odpověď.
27. 11. 2011 18:43
13. 11. 2011 17:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 13 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 28 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: strava pro kojící matky recepty strava pro kojící matky - recepty recepty pro kojící recepty pro kojici matky on line vaření pro kojící matky větry větry recept moučníky pro kojící matky větry z odpalovaného těsta moučník pro kojící matky pšouky recept co na větry dobroty pro kojici matky recept pro kojicí časopis knihovnička recepty buchta pro kojící matky kolac pro kojici matky recepty matky a dcery strava kojící matky recepty recept větry
Suroviny: voda, cukr písek, sůl, máslo, mouka hladká, vejce, rum
Větry matky představené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M5W5
58 názorů