Vánoční chlebíček
Vánoční chlebíček pro ty, kteří nemusí moc sladké. Je plný sušeného ovoce, které samo o sobě obsahuje cukru dost. Můžete péct ve formě válečků, a pak pokrájet na plátky, nebo ve formě na srnčí hřbet, a každý plátek pak na rozkojit na 4 trojúhelníčky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 217 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,67 g |
Tuky | 61,82 g |
Vláknina | 29,67 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 298,42 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2020 21:13
Tohle je recept mojí maminky, ale pečeme ho ve formě na srnčí hřbet. Po upečení krájím 1 cm plátky a ty pak ještě překroiím na polovinu a vzniknou 4 trojúhelníčky.
29. 11. 2015 09:41
dobrý den, prosím jen o informaci, jak dlouho asi péct ? vždy mám obavy ať je propečený, a asi ho vysuším, nezkoušela jsem ještě přesně tento recept, ale ráda bych ho vyzkoušela, tak ať ho zase neusuším děkuji
1. 12. 2012 22:43
Děkuji za recept . Moje babička dělala podobný . Říkali jsme tomu sladký salámek .
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
Bílkový chlebíček , který se dá upéct ve formě srnčího hřbetu je jiný . Většinou se dělá nakonec , kdy máte nasbírané bílky . až z 12 bílků ušleháte sníh ,přidáte přiměřeně hrubou mouku hrnek ,moučku cukr ,půl hrnku ,čtvrtku rozehřátého másla , přiměřeně namletých ořechů , fíků, ,datlí ,kandované ovoce , kompotovaných 2 půlek hrušek na drobno pokrájených Vše promícháme a vylijeme do vymazaných forem srnčích hřbetů do poloviny formy a pečeme na 160 stupňů do růžova . Zjistíme špejlí.
2. 1. 2012 08:52
Děkuji moc za odpověď , nechala jsem chlebíček nějaký den odležet a byl velmi výborný. Měla jsem z toho strach, když jsem chlebíček vytáhla z trouby, ale byl super a nebyl ani tak sladký. Velmi doporučuji. Dala jsem bodík.
29. 12. 2011 21:25
Lucie: Skladuji s ostatním cukrovím v chladnu, zabalený do folie, aby neztvrdnul, nikdy se nezkazí, protože patří mezi cukroví, které je první snězeno
27. 12. 2011 12:11
Ahoj, prosím chtěla bych se prosím zeptat, chlebíček jsem upekla,zabalila do alobalu - v jaký teplotě se má nechat uležet a jak dlouho? Moc děkuji za odpověď.Přeji příjemný den.
17. 12. 2011 14:29
takový dělala bývalá tchýně a byl opravdu výborný
17. 12. 2011 14:16
No jo, je jasn=, že chlebíček bude takový hutnější... A kdyby byl dělaný v té formě, bylo by asi horší ho pokrájet Ale já na něco přijdu, jako vždy
16. 12. 2011 21:15
Marcy:Nezkoušela jsem, ale těsto je velmi tuhé, protože je v něm pouze jedno vejce, ingr. se musí hodně stlačit k sobě a potřít bílkem, aby držely při sobě.
16. 12. 2011 20:57
Marcy: bohužel jsem ho letos nedělala, mám hodně podobný recept ale s jiným váhovým poměrem. A já ho peču ve formě na srnčí hřbet. Pak ho pokrájím na plátky asi 1 cm široké, ty přepůlím a každou půlku znovu překrojím, takže z jednoho plátku mám 4 trojúhelníčky.
16. 12. 2011 20:21
Nádherný chlebíček... Myslíte, že by jej šlo upéct v klasické formě na srnčí hřbet?? Nebo by se dostatečně nepropekl..?
15. 12. 2011 21:26
Tak to je výzva,abych se dala do dílaMóóc pěkný recept.
15. 12. 2011 21:06
Děkuji všem
15. 12. 2011 20:21
14. 12. 2011 13:11
Cukroví tady většinou nehodnotím,bývá ho tady před vánocena strašně moc,tak abych někoho neošidila o bodíkAle u některých kousků opravdu nelze odolat a okomentovat musím+12
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: vanocni cukrovi chlebicek vánoční chlebíčky cukrovi z fiku vánoční cukroví z fíků maminčiny recepty bílkový chlebíček datle a fíky recepty ořechový chlebíček cukroví vánoční ořechový chlebíček cukroví z datlí a fíků vánoční cukroví s fíky vanocni ovocný chlebíček cukroví s fíky krájené cukroví cukroví z fíků a datlí krájený chlebíček vanoční cukroví z datli vanoční cukroví datle cukroviz fiku ořechový chlebíček vánočníchlebíček
Suroviny: datle, fíky, ořechy, rozinky, kůra pomerančová, cukr, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, bílek
Vánoční chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7gv
23 názorů