Náš domácí "šašilik"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 840 kJ / 3 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,14 g |
Tuky | 140,69 g |
Vláknina | 24,67 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 20,28 g |
Sůl | 53,70 g |
Sacharidy | 104,58 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2012 16:54
Laďka: pôvodne to bolo napísané ako šašlik, preto tá debata
6. 3. 2012 12:36
Vy všichni .... !!! Nebuďte na autorku jako na cizí !!! Vždyť ona ví, že to není šašlik , ale šašIlik !!!
16. 2. 2012 17:25
Dnes jsem uvařila, přidala jsem ještě kukuřici a už jsem nedala worcester ani sojovku, protože to bylo hodně výrazné. Určitě záleží na pikantnosti leča. Bylo to dobré, dovolila jsem si přidat fotku a posílám bod
16. 1. 2012 14:37
zuzanarau: Lidová tvořivost je zřejmě bezmezná Tak si tomu takhle říkejte doma, ale když jídlo nemá se šašlikem nic společného, nemělo by se na veřejném webu tak jmenovat
16. 1. 2012 14:31
tejaja:Tadyk tohle je jen název toho jídla ,kterému už tak říkáme řadu let opakuji pro některé není to orginál šaa´šlík jen tomu tak říkáme už řadu let
16. 1. 2012 13:05
zuzanarau: lenže je veľmi mätúce, ak budem hľadať recept na šašlik a otvorí mi toto...myslím, že niektoré názvy jedál by mali zodpovedať skutočnosti, tak, ako sa jedlo vo svetovej kuchyni volá. Jednoznačne toto šašlik nie je.
16. 1. 2012 12:13
zuzanarau: Dovolila jsem si dát slovo šašlik aspoň do uvozovek, abychom zabránili (oprávněným) komentářům kvůli názvu
16. 1. 2012 11:21
určitě je to dobrota, ale šašlik není dušený... ... tenhle recept by asi ti lidé z Kavkazu, kteří mě uhostili pravým skopovým šašlikem, nerozdýchali..
16. 1. 2012 11:06
tejaja:Ahojki jj šašlík je určitě masko na jehle ale u nás se tomuhle tomu jídlu takto říká snad 20 let.
16. 1. 2012 08:43
ŠAšlik je mäso napichované na ihle
16. 1. 2012 08:23
Z Wikipedie:
Šašlik je nejčastěji připravován z kousků prorostlejšího masa o velikosti většího ořechu, marinovaného přes noc ve směsi červeného vína, octa a koření. Maso se napichuje samotné nebo v kombinaci s cibulí a sezónní zeleninou (na Kavkaze i s ovocem) na ploché jehly (šampury) a opéká se nad žhavým uhlím, nejlépe z břízy. Stacionární gril pro přípravu šašliku se nazývá mangal. Opečený šašlik se podává s chuťově výraznými omáčkami, zelenými bylinkami, případně zrníčky granátového jablka.
Prosím autorku, aby slovo šašlik zaměnila za jiné. Děkujeme
Šašlik je nejčastěji připravován z kousků prorostlejšího masa o velikosti většího ořechu, marinovaného přes noc ve směsi červeného vína, octa a koření. Maso se napichuje samotné nebo v kombinaci s cibulí a sezónní zeleninou (na Kavkaze i s ovocem) na ploché jehly (šampury) a opéká se nad žhavým uhlím, nejlépe z břízy. Stacionární gril pro přípravu šašliku se nazývá mangal. Opečený šašlik se podává s chuťově výraznými omáčkami, zelenými bylinkami, případně zrníčky granátového jablka.
Prosím autorku, aby slovo šašlik zaměnila za jiné. Děkujeme
16. 1. 2012 00:39
Jano, já si to až do dneska myslel taky. No co, jen když nám chutná a tenhle recept, ať už je to cokoli, chutně vypadá.
15. 1. 2012 23:22
Kdysi jsem myslela, že šašlik je guláš. Později, právě zde jsem se dozvěděla, že je to maso na jehle. Takže vlastně nevím, jak to opravdu vypadá a chutná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 7 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 23 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: recept na šašlíky na grilu šašlik na grilu šašlik gril na šašlik gril mangal šampury šampury mangal na saslik domaci saslik šašlik s lečem recept na šašlik z leča recept na domaci saslik příprava šašliku saslik gril leco z saslik dušený šašlik šampury na šašlik mangal gril na šašlik saslik.sk wikipedie šašlik
Suroviny: kýta vepřová, žampiony sterilované, lečo, cibule, česnek, sůl, pepř, omáčka sojová, omáčka worcesterová, olej, bujón
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
13 názorů