Sterilované zelí dušené v papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 268 kJ / 1 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,60 g |
Tuky | 97,21 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 4,29 g |
Sůl | 10,70 g |
Sacharidy | 69,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh, množství si každý upraví podle své potřeby. Místo zasmažené mouky můžeme použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí.
Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2012 19:05
Pěkné zelí, ale s tím vypečeným masem ještě hezčí
24. 2. 2012 14:00
Kadlik:My jsme si krček ušpinili tím kolínkem a opečenou tlustou kůží,co k zelíčku byloLuboškovi množství špíčku v zelíčku stačilo
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
24. 2. 2012 13:10
pěkné, akorát tych deset gramů špeku je poněkud málo!!! Tým si ani krček neušpiním!!!!
23. 2. 2012 20:46
co to moje oko zrelo?
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo . . . radši
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo . . . radši
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
23. 2. 2012 20:33
Za komentíky,bodíky i názory děkuji
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsouJá když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsouJá když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát
23. 2. 2012 20:12
Aničko, když ten papiňák člověk má, tak proč ho nevyužít Já to kyselé zelí taky dusím, přesně jako ty, jen do něj strouhám bramboru a dělám ho v hrnci, ale papiňák šetří čas a všechno zanechá šťavnaté-to je fakt Dávám ti 4.bod
23. 2. 2012 20:02
Pridám sa k Laďke, sterilizovaná kapusta je dostatočne mäkká, tiež by som ju už nevarila, stačí prehriať, je to môj názor Anička, áno ?
23. 2. 2012 19:54
ježíš.. to voní až sem
a moc hezké foto, Anni
a moc hezké foto, Anni
23. 2. 2012 19:53
Další dobrota made in Anička-papiňáková královna je mi ctí poslat první bod
23. 2. 2012 19:53
Aničko, nezlob se, ale pokládám za zbytečné dělat zelí v papiňáku. Ber to jako můj názor ju?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 8 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 23 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
Právě bylo uvařeno:
Babiččina kulajda
hajibuni uvařila před 12 minutami
Salát s cottage sýrem
Franibald uvařil před 1 hodinou
Kuře na paprice od Andy
Jirka6363 uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
OstravskyOtec uvařil před 3 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
jana.mit uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 4 hodinami
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Duhový dort
Andreass uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vaječná omeleta a tuňáková pomazánka v jednom: Zvláštní kombinace vytvoří skvělou a rychlou snídani s jedinečnou chutí
Další recepty
Tématické fráze: sterilované bílé zelí recepty sterilovane bile zeli recept sterilované zelí zelí v papiňáku priprava sterilovaneho zeli recepty dušené sterilované červené zelí vařeni sterilovaneho zeli jak uvařit sterilované zelí dušené sterilované červené zelí dušené sterilované červené zelí dušené červené zelí sterilované sterilované červené zelí recept sterilovane bílé zelí sterilované zelí jako příloha zasmažené zelí kysané zelí v papiňáku sterilované zelí příprava červené zelí dušené sterilované sterilované zelí recept zelí z papináku
Suroviny: zelí sterilované, špek uzený, slanina, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
10 názorů