Znojemská omáčka s vepřovým masem
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 593 kJ / 3 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,74 g |
Tuky | 242,89 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 9,92 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2012 18:08
16. 3. 2012 12:56
16. 3. 2012 11:24
16. 3. 2012 11:23
16. 3. 2012 09:22
16. 3. 2012 02:56
Přidávám teda svůj vývar, ale to je na každém, jo a ještě 6 kuliček nového koření
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znojemská omáčka s vepřovým masem: Pro typickou sladkokyselou chuť kromě okurek potřebujete ještě jednu ingredienci
Fotograf Jan Saudek Vánoce rád nemá, nejraději by si dal na Štědrý den znojemskou, prozradila jeho žena Pavlína
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Další recepty
Tématické fráze: znojemska omacka recept znojemská omáčka znojemská omáčka z vepřového znojemská pečeně z vepřového masa znojemská omáčka z vepřového masa znojemská znojemská z vepřového masa recept na znojemskou omáčku omáčka z vepřového masa znojemská omáčka s rýží recepty z vepřového masa omáčky recept znojemská omáčka omacky z veproveho masa vepřové maso omáčky recepty znojemská recept znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně znojemska pecene znojemská omáčka recept z vepřového masa znojemská vepřová s rýží
Suroviny: kýta vepřová, cibule, slanina libová, hořčice plnotučná, okurky sterilované, vejce, olej, sůl, pepř, vývar masový, olej, mouka hladká
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
66 názorů