Kapustovo-bulgurové placičky
Suroviny
Porce: 16ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 973 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,02 g |
Tuky | 33,49 g |
Vláknina | 50,89 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 241,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro neznalce něco od tety Wiki:
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.
Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice, označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi, bez následného tepelného zpracování.
Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh).
V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2015 18:44
23. 5. 2012 20:31
23. 5. 2012 07:10
22. 5. 2012 15:54
22. 5. 2012 15:37
22. 5. 2012 14:25
22. 5. 2012 14:11
22. 5. 2012 14:09
22. 5. 2012 13:14
22. 5. 2012 11:48
22. 5. 2012 11:45
22. 5. 2012 11:41
22. 5. 2012 11:40
22. 5. 2012 09:38
22. 5. 2012 09:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: bulgurove placky bulgrove placicky placky z bulguru sekana z bulguru bulgur placičky co je burgur bulgurové placky s kapustou placičky z bulgu kapustove placky s bulgurem placičky z bulguru bulgurová polévka květákovobulgurové placičky placky z bulguru a kapusty kapustovo květákové placičky porkove plack kapustovo ryzove placicky recept kapustovo mrkvove placicky bulgur salat nej recepty bulgur drcena psenice
Suroviny: kapusta, bulgur, bujón zeleninový, voda, česnek, cibule, olej olivový, květ muškátový, sůl, strouhanka, vejce
Kapustovo-bulgurové placičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXR6
24 názorů