Dušená mrkev
Skromné a dobré jídlo, na které se téměř zapomnělo. Domácí dušená mrkev se dá připravovat kdykoli během roku, což je její velká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory, nebo jako přílohu k masu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 225 kJ / 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 51,77 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 58,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 21:10
Výborný recept jen jsem přidala citron.Manžel mě chválil a pochutnal si.
4. 10. 2023 12:30
Občas dušenou mrkev uvařím, přidávám do ní nakonec trošku smetany. Podávám s vařeným bramborem a dušeným vepřovým masem. Někdy do mrkve přidávám hrášek.
14. 6. 2023 07:53
3. 11. 2017 12:29
Ja krajim mrkev na kostky a maso taky varim.to dohromady a pridavam tam jeste grilovaci koreni a je to mnamka.
6. 12. 2016 14:14
"2-3 polévkové lžíce krupicového cukru"
Jj, jak níže píše spagetka: květ, citron (otec), zakysanka, pepř ...a MASOX či něco jemu podobného dokáže zááázraky (byť je to zbytečné)
Vařím mrkvičku (bez masa), tak jsem hodil očko, jak dělají jinde
Sladké omáčky mám rád, ale tady kdybych přisladil, tak to mančaft nebude
Pokud zahušťuji, tak mléčnou záklechtkou a u stolu pak utrousím, že jsem měl málo smetany Zatím mě vždycky konejšili, že jidlo je fajn a že té smetany je tam až až
Jj, jak níže píše spagetka: květ, citron (otec), zakysanka, pepř ...a MASOX či něco jemu podobného dokáže zááázraky (byť je to zbytečné)
Vařím mrkvičku (bez masa), tak jsem hodil očko, jak dělají jinde
Sladké omáčky mám rád, ale tady kdybych přisladil, tak to mančaft nebude
Pokud zahušťuji, tak mléčnou záklechtkou a u stolu pak utrousím, že jsem měl málo smetany Zatím mě vždycky konejšili, že jidlo je fajn a že té smetany je tam až až
26. 10. 2015 14:21
S tím cukrem nechápu,musí to být strašně sladké... místo cukru dochutit citrónem,dusit s bob. listem a novým kořením.
23. 10. 2014 15:10
Tak já to také nekomplikuji
Mrkev na hrubo, osmahnout na velkém množství másla, podlit vodou a nechat zmeknout. Přidat hrášek. Osolit opeprit a poprasit moukou. Tím se zahusti a hotovo.
Mrkev na hrubo, osmahnout na velkém množství másla, podlit vodou a nechat zmeknout. Přidat hrášek. Osolit opeprit a poprasit moukou. Tím se zahusti a hotovo.
7. 8. 2014 17:19
je moc dobrá mnam
31. 7. 2014 10:29
Dne ji máme, k tomu buď pečené vepřové,nebo pečené krůtí maso.Už se všichni moooooc těší!!!
22. 7. 2014 15:41
hned dávám do mrkve dusit nakrájená kuřecí prsíčka,je to rychle a výborný
13. 7. 2014 14:37
Mrkev výborná!
23. 3. 2014 12:46
Mrkvička výborná ...
Sice ji taťka ještě ani nedovařil, ale měla jsem ji předtím a byla to MŇAMKA
Sice ji taťka ještě ani nedovařil, ale měla jsem ji předtím a byla to MŇAMKA
15. 4. 2013 21:45
je vyborna i s hraškem
10. 10. 2012 14:47
Už se to vaří!!! Já ji moc neholduju ( ach ty školní léta ), ale ten můj to bude jíst rovnou z hrnce Teda doufám, páč ji vařím prvně, ale vypadá to, že na tom není co zkazit
29. 8. 2012 17:18
Nikol:DOBRÝ NÁPAD S TOU SMETANOU - JÁ DÁVÁM MÁSLO
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 10 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 12 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 7 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 8 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 9 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 9 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 13 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 14 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Pět nejlepších jídel z kořenové zeleniny: Mrkev chutná se smetanovou omáčkou, celer smažený a červená řepa pečená
Jak dusit zeleninu. Na základní způsob úpravy je ideální použít hrnec se silným dnem a poklicí
Další recepty
Tématické fráze: dušená mrkev výborná dušená mrkev dušená mrkev na másle s vepřovým masem dusena mrkev bez masa dušená mrkev recept mrkev dusena recepty dusena mrkev vařená mrkev recept dušená mrkev recept na dusenou mrkev mrkev recepty vařená mrkev recept top recepty dušená mrkev sladká mrkev dusena mrkev s bramborem dušená mrkev na másle dušená mrkvička mrkev na sladko recepty z mrkve dušená mrkev recepty
Suroviny: mrkev, cibule, olej, sůl, cukr krupice, olej, mouka hladká
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNJy
31 názorů