Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku
Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu vytaženého z trouby se určitě zúročí v pochvale strávníků!
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 305 kJ / 1 985 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,50 g |
Tuky | 105,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Protože Strakonické štrůdle se tu setkaly s velmi kladným ohlasem, rozhodla jsem se zveřejnit ještě další, náš oblíbený. Nesnažte se, prosím, nahradit sádlo máslem, ani jiným tukem, protože díky sádlu je tento štrůdl křehký a hezky voní. Nakonec uvidíte sami, pokud ho vyzkoušíte. S kávou nebo čajem hezky provoní vaše příbytky a je vhodný na příjemné podzimní večery.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 12:08
Jsem na rozpacích ... , ale přeci to nevyhodím ...
6. 12. 2012 18:29
Aničko , ani nevíš, jak jsi mne potěšila, že jsi ten receptík vyzkoušela, nádherné fotečky, už z nich je vidět, jak je štrúdlík křehoučký, zkrátka, jsi šikulka a pro mě je to čest, že právě Ty jsi upekla. Moc děkuji a nechte si chutnat
6. 12. 2012 15:58
Jaňulko,po vyškvaření sádla jsem neodolala a vyzkoušela Tvé štrůdlíkové těsto.Moc krásně se s ním pracovalo a těsto je po upečení nádherně křehounkéJá osobně dávám raději jablíčka nastrouhaná na hrubém slzičkovém struhadle(mám jistotu,že mi štrůdlík při balení neprdne)vždycky přebytečnou šťávu vytlačím.Také raději podsypávám nadrcenými piškoty a místo rumu hodně pokapu rozpuštěným máslem.Pak zavinu,pečící podložku lehce potřu studenou vodou a štrůdlík jako Ty po upečení potírám máslem
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená
Děkuji Ti za nějBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená
Děkuji Ti za nějBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek
28. 9. 2012 11:41
maris: no ne že bych proti tomuto rcp něco měla, potažmo, když má takový název, ale ty strakoničáky jsou prostě úúúžasné včera jsem je opět vinula
28. 9. 2012 11:36
rebeka: Rebi - jak řekneš - tak bude
28. 9. 2012 11:33
maris: jednoznačně "strakoničáky" ty jsou
28. 9. 2012 10:58
maris:Maruško, toť dilema opravdu je, ale co zkusit v poloviční dávce obě těsta a pak bys porovnala a nás o tom informovala
28. 9. 2012 10:51
yanull: dnes jsem se chystala na Tvé Strakonické štrudle a teď mám dilema, co vybrat, ani já nepochybuji, že i tento štrúdlík bude vynikající+7
28. 9. 2012 10:20
magdalenka:Magduško, Tobě, i všem ostatním děvčatům moc děkuji a těším se na vyzkoušení
28. 9. 2012 09:59
yanull: o skvelom výsledku nepochybujem...máš tu všetko dobré veci...
28. 9. 2012 06:51
vypadá zajímavě,zkusím
27. 9. 2012 21:49
1974andrea:no, tak není co řešit
27. 9. 2012 21:30
yanull:To já zas porumíkuju, ale s těma ořechama budu muset teda počkat
27. 9. 2012 21:27
1974andrea:Andrejko, když bys nedala rozinky, tak aspoň porumíkuj a za ty ořechy bych se přimlouvala, bez nich by to nebylo ono
27. 9. 2012 21:26
Anna Kocikova:Aničko, já mám tento recept od své mamky, ta zase od své a myslím, že tenkrát se vařilo a peklo jednině se sádlem a nikdo ani neměl problémy s cholesterolem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 57 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 jablečných závinů, do kterých zužitkujeme letní jablka. Výtečně chutnají a patří k létu stejně jako bublaniny
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: frgalova buchta jednoduché záviny strakoničáky recept strakoničáky strakonický štrúdl od yanull nahřatý hrnec záviny rcp recept na domaci krehoucky strudl
Suroviny: mouka hladká, sádlo, sůl, voda, jablko, skořice, cukr krupice, rozinky v rumu, ořechy vlašské, strouhanka
Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo8v
23 názorů