Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 930 kJ / 1 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 58,72 g |
Vláknina | 6,35 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 5,92 g |
Sacharidy | 87,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Náš pejsek - miniretrívr Míša- čekal a seděl celou dobu u trouby, nešel ani ven, dávám jedno foto těsně před dokončením pečení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2013 11:30
varilamyskakasicku: Ivčo, to musí být dobrota... Plnila jsem podobně kuře, tak tuším..
3. 1. 2013 12:58
danka1965: takj pak dejte vědět, kdyby se Vám zdála řídká, přidejte toust´nebo trochu strouhanky, ale podle potřeby dál pak..
3. 1. 2013 08:12
varilamysickakasicku: díky moc za radu. Krůta je zatím v mrazáku, čeká, až bude nějaká větší sešlost. Nádivku vyzkouším asi i do kuřete, vypadá ohromně dobře
2. 1. 2013 23:50
no teda, vypadá to moc jedle
2. 1. 2013 18:47
Bibinka: Jani, dostal jednu větší kost a pak masíčko, to bylo radosti, kňučel, když jsme ji porcovali, že jsme to málem nerozkrájeli.. zatím takhle vyváděl poprvé
2. 1. 2013 18:23
chocolate: díky, nám nějak stávkoval, nešel ani ven, čekal, až bude.. že si počkal.. úplně mi skučel, nikdy to ještě neudělal.. my měli Silvestra
2. 1. 2013 18:06
varilamyskakasicku:Ivčo, bafan u trouby nemá chybu.
2. 1. 2013 18:02
danka1965: danko, krůta měla 3600 g, tak bych do té nádivky použila dvojnásobné i větší množství, buď bych přidala pak větší množství vinné klobásy, nebo uzeného masa, dala bych buď toustový chleba nebo rohlíky cca okolo 18 plátků toustového chleba a i mnohem více vajec, asi bych i já příště udělala nádivky radši více, ona se pak dá péci nádivka, co zbude i vedle v pekáčku ještě, tedy určitě dejte všeho více i za cenu toho, že jí bude větší množství a dáte ji ještě dopéci vedle, ona samotná nádivka je moc dobrá.
2. 1. 2013 14:55
Dobrý den, můžu mít dotaz, jak asi byla krůta velká? Nikdy jsem nepekla krůtu vcelku a dcera zrovna dostala krůtu cca 7,5 kg, tak jestli do ní budou stačit tyto ingredience, nebo to chce např. té vinné klovásy a toustového chleba si připravit více. Díky a posílám bod, neboť recept vypadá velmi lákavě a určitě ho vyzkoušíme.
2. 1. 2013 12:34
Kruta s vuni uzeneho, tak to byla urcite velka dobrota !
2. 1. 2013 11:56
jojoj - úžasné
2. 1. 2013 11:41
Tak to bude dobrota, Ivčo! Hned bych zakrojila. . .+
2. 1. 2013 11:21
varilamyskakasicku:Ivi, moc pěkný recept, fotky, ale nejlepší je ten retrívr u té trouby-doufám, že dostal kousek, když byl tak trpělivýa vyčkával celou dobu pečení. Máš hezký 10.bod
2. 1. 2013 09:38
moc se ti to povedlo, Ivo.. všechno
1. 1. 2013 23:45
Moc povedené, Ivi!!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Krůtí maso: Jak je vařit a péct, aby se povedlo
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: plněná krůta uzená kruta nádivka z vinné klobásy uzená krůta recept uzená krůta recepty jak udit krůtu jak upeci krutu pomalé pečení krůty jak pripravit krutu nápln z vinné klobásy recepty krůta uzená krůta recepty pomalé pečení krůta s masovou nádivkou vinná klobása z krůtího masa krůta cena krůta cena nejlepší nádivka do krůty jak se peče celá krůta recepty plnena kruta plněná krůta recepty
Suroviny: krůta, chléb toustový, klobása vinná, krkovice vepřová, vývar z uzeného masa, vejce, šalvěj čerstvá, ořech muškátový, sůl, máslo, vývar z uzeného masa
Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgY7
23 názorů