Jetelová polévka
Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme nazdobenou jedlými květy, dobré je do ní přidat i naklíčenou pšenici.
Suroviny pro 2 litry
2 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 1 409 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,69 g |
Tuky | 19,61 g |
Vláknina | 3,16 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévka je z časopisu Glanc.
Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou necháme pár dní naklíčit a přidáme ji k polévce. Na ozdobu můžeme použít nějaké jedlé květy - ať žije jaro!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2024 21:00
Jetel jsem měla zatím jen jako ozdobu na jídle, tohle je velmi zajímavý nápad
17. 4. 2013 21:17
tak tohle vyzkousim, taky jsem zvedava, tak bodovani az potom jo?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak použít jarní bylinky do polévek. Postupů je více, můžete si vybrat
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jetel luční se uplatní i v naší kuchyni. Je vhodný na přípravu sirupu, do čaje i do polévek
Další recepty
Tématické fráze: recepty z jetele jetel recepty jetel recept recepty s jetele polévka s pšenicí jetel receot jedly jetel sirup z jetele recept vyvar z jetele
Suroviny: řeřicha, brambory, máslo, olej, mouka celozrnná, šťáva citronová, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, jedlé květy
Jetelová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qgW
2 názory