Vepřenky z trouby
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na plechu v troubě dozlatova. Jsou tak o něco zdravější, než ty smažené.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 410 kJ / 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,53 g |
Tuky | 38,64 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 607 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 6,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je tu již několik podobných receptů na pánvi, ale v troubě se nám osvědčily, neb nejsou tak mastné a jsou stejně dobré, už je jinak neděláme :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2023 14:21
Taky nejradši dělám placky v troubě, ale se smetanou jsem ještě nezkoušela vždycky tam vecpu spíš sýr :D ukládám a inspiruju se, díky!
31. 5. 2013 09:40
Anna Kocikova: Děkuji No, my to máme taky přesně tak, já jednu a manžel min. 5 a ještě má na druhý den
30. 5. 2013 20:54
Také často smažím v troubě na pečícím papíruVepřenky jsou opravdu šťavnaté a ty Tvé jsou moc hezkéA co se týká porcí-ono je to uváděno většinou jen orientačněJá například sním vepřenku jednu,někdy dvě a manžel jich spořádá 5ks
29. 5. 2013 22:47
To se mi líbí já nerada cokoli smažím a takhle je to senza.
29. 5. 2013 12:57
be.amenity:
No tak to příště rovnou napiš popravdě,aby se ti blbi nedivili kolik toho umíš uvařit z pouhého půl kilča mletýho pašíka...
No tak to příště rovnou napiš popravdě,aby se ti blbi nedivili kolik toho umíš uvařit z pouhého půl kilča mletýho pašíka...
29. 5. 2013 11:11
máme je moc rádi a souhlasím, že z trouby jsou velmi dobré
28. 5. 2013 22:34
jarda Kadic: Také děláme i karbanátky a i třeba čevabčiči, ale i špízy už jen v troubě ...v létě samo i na grilu
28. 5. 2013 22:21
Jitkas: Děkuji
28. 5. 2013 22:20
Inka1: OK, přiznávám, bylo to asi 750g masa, ale recept byl jen jako příklad, všeho je tam přeci jen přiměřeně, jak kdo má rád, kolik lidí tolik gramáže.... mně šlo hlavně o to, jak to zde prezentovat, že to jde udělat i bez plování v oleji :)
28. 5. 2013 22:10
jarda Kadic: Přesně tak :) je zbytečné vše smažit na tuně oleje v pánvi, když trouba odvede skvělou práci i bez tolika tuku, který se zbytečně během přípravy do masika nasákne a výsledek je zrovna tak dobrý a přitom nění tak mastný ;)
28. 5. 2013 21:18
Tady snad nejde o to, kolik toho kdo sni, ale o recept a jeho provedeni atd. Kazdy si muze upravit mnozsvi surovin podle sveho, kolik potrebuje, nebo ne?? Kamil, pocty nejsou tvoje silna stranka. Los Prujmos, ty naopak bys mel maso a cibuli na cas vynechat a zamerit se na lehkou stravu (napr. ryzi), uvidis, ze ti bude lepe a zmenis nick. Recept je dobry a peceni v troube je OK a foto jeste lepsi.
28. 5. 2013 20:16
Super, v troubě dělám i čevapčiči , není to tak nasáké olejem. Z půl kg masa bych asi 4 až 6 porcí nedokázala, dávám na 5 porcí 1 kg.
28. 5. 2013 20:06
Jenom 27,77g na porci syrového masa??? 500g:18KS=27,77777g
28. 5. 2013 19:42
vypadají skvěle
28. 5. 2013 17:53
Los Průjmos:a proč ne? Záleží na velikosti
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 22 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 37 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Další recepty
Tématické fráze: recept na vepřenky pečené v troubě vepřenky vepřenky na grilu vepřenky pečené v troubě mleté maso recepty do trouby vepřenky s bramborem vepřenky na gril vepřenka recept na vepřenky mleté maso v troubě jak se dělaji vepřenky na grilu pečené vepřenky vepřenky z mletého masa vepřenky recept vepřenky s cibulí vepřenky z mletého masa na grilu vepřenky z mletého masa v troubě vepřenky z mletého masa na gril smazene veprenky vepřenky pohlreich
Suroviny: plec vepřová, vejce, strouhanka, smetana na vaření, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín drcený, sůl
Vepřenky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKVn
18 názorů