Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 065 kJ / 2 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,14 g |
Tuky | 173,98 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,73 g |
Sacharidy | 143,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2018 22:20
Díky za kvalifikovaný komentář - já pekla možná víc dokřupava a porce oddělovala podle smotků chleba
5. 11. 2018 20:14
Původně měl být biftek, nakonec jsem obědval toto.
Z 500g chleba to vyšlo přesně na remosku.
Po upečení vážilo 1.680g
1/4 jsem se saturoval v poledne
1/4 jsem slupl na svačinku
zbytek jsem zamrazil, protože bych se do půlnoci neudržel a VZP by se zbláznila
Asi jako hodnocení jídla je to dostačující, že
***
Z plátků chleba jsem okrajoval kůrku pouze v místě spoje
Před rozvalováním jsem spoje lehce potřel mlékem
V místě spojů jsem dal plátky PŘES sebe a zaválcoval
Pouze první slepenec jsem potřel máslem a otočil máslem na PP Plát se držel papíru jako, jako... jako veš
Další pláty jsem potřel máslem, zasypal mletými ořechy, otočil na PP, potřel povidly a zavinul; šlo to i bez pomoci papíru
Po rozpůlení mi roládky vyšly akorát na hlubokou remoskovou misku; místo mezi roládkami jsem vyplnil odřezky chleba
Ač bylo chleba o 1/3 více, tak směsi na zalití podle rcp bylo tak akorát a upečená žemlovka byla vláčná podle mých představ držela pohromadě a pěkně se dala krájet na porce
Žemlovka je jemnější než z rohlíků, ba řekl bych, že patrně i díky použitému máslu byste ji od žemlovky z vánočky nepoznali
***
No, jeden byl při přípravě sice jak od borůvek... ale stálo to za to!
Z 500g chleba to vyšlo přesně na remosku.
Po upečení vážilo 1.680g
1/4 jsem se saturoval v poledne
1/4 jsem slupl na svačinku
zbytek jsem zamrazil, protože bych se do půlnoci neudržel a VZP by se zbláznila
Asi jako hodnocení jídla je to dostačující, že
***
Z plátků chleba jsem okrajoval kůrku pouze v místě spoje
Před rozvalováním jsem spoje lehce potřel mlékem
V místě spojů jsem dal plátky PŘES sebe a zaválcoval
Pouze první slepenec jsem potřel máslem a otočil máslem na PP Plát se držel papíru jako, jako... jako veš
Další pláty jsem potřel máslem, zasypal mletými ořechy, otočil na PP, potřel povidly a zavinul; šlo to i bez pomoci papíru
Po rozpůlení mi roládky vyšly akorát na hlubokou remoskovou misku; místo mezi roládkami jsem vyplnil odřezky chleba
Ač bylo chleba o 1/3 více, tak směsi na zalití podle rcp bylo tak akorát a upečená žemlovka byla vláčná podle mých představ držela pohromadě a pěkně se dala krájet na porce
Žemlovka je jemnější než z rohlíků, ba řekl bych, že patrně i díky použitému máslu byste ji od žemlovky z vánočky nepoznali
***
No, jeden byl při přípravě sice jak od borůvek... ale stálo to za to!
8. 1. 2014 11:33
zizala:musím příště vyzkoušet ten z Lidlu
Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky Neměla jsem hrušková povidla, dala jsem zbytek jablečného pyré, zahustila pudingem a ještě přidala švestková povidla, dala jsem ještě rozinky namočené v rumu a skořici Mléko jsem taky nedávala jen šlehačku. Chuť byla taková jemně máslová a křupavoučké to bylo, prostě mňamBod už přidat bohužel nemůžu
Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky Neměla jsem hrušková povidla, dala jsem zbytek jablečného pyré, zahustila pudingem a ještě přidala švestková povidla, dala jsem ještě rozinky namočené v rumu a skořici Mléko jsem taky nedávala jen šlehačku. Chuť byla taková jemně máslová a křupavoučké to bylo, prostě mňamBod už přidat bohužel nemůžu
8. 1. 2014 10:19
Jejda, tenhle recept mi nějak unikl, taková jiná a vylepšená žemlovka
Irrena: Ono hodně záleží na výrobci, taky se mi někdy stalo, když jsem dělala roládky z toustového chleba, že se lámal. Teď mám svůj osvědčený, chodím pro něj do Lidlu
Irrena: Ono hodně záleží na výrobci, taky se mi někdy stalo, když jsem dělala roládky z toustového chleba, že se lámal. Teď mám svůj osvědčený, chodím pro něj do Lidlu
8. 1. 2014 09:57
Právě jsem je připravila do zapékací mísyOvšem nepovedlo se mi jak píšeš rozválet toastové chleby, úplně se mi rozdrobily, takže mám plnou mísu drobení Nějak jsem to nahňácala Myslím si, že jsem měla špatný toastový chléb, měla jsem ho z NěmeckaJsem zvědavá na výsledek mého drobení
2. 6. 2013 17:37
30. 5. 2013 16:42
To je opět dobrota
30. 5. 2013 16:28
To je dobrá vychytávkavypadá to moc dobře,mne by to taky chutnalo s hruškovými povidlyNo hřešila bych a ráda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 18 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 2 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 5 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 7 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: žemlovka z toustového chleba žemlovka podle ládi hrušky žemlovka ladi hrušky žemlovka láďa hruška jablečná žemlovka z toustového chleba recepty z toustového chleba zemlovka podle hrušky lada hruska žemlovka tn.cz domácí recept na zapečený toustový chleba žemlouvka z toustového chleba domaci bramborovy chleba odladi hrusky roláda z toustového chleba videorecept jablečná žemlovka videorecept žemlovka od ládi hrušky recept z toustového chleba zemlbába z toustového chleba lada hruska jablecne tousty tousty ladi hrusky žemlovka z toastového chleba
Suroviny: chléb toustový, máslo, povidla hrušková, smetana ke šlehání, mléko, vejce, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr krupice, lusk vanilkový
Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqW6
8 názorů