Povidla hrušková - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Energie | 749 kJ / 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Recept ještě nebyl hodnocenDíky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Bezlepkový mřížkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme…
Kynutý rolovaný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVypracujeme kynuté těsto - předem uděláme z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek, máslo přidáváme až jako poslední do zpracovaného těsta - pokud používáte pekárnu,…
Perníkové kuličky s hruškovými povidly
Recept ještě nebyl hodnocenNa přípravu tohoto jednoduchého cukroví můžete použít i zbytky nepovedeného perníku. Kuličky ze strouhaného perníku a piškotů ochucené hruškovými povidly krásně voní po…
Hruščák s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenVe vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Recept ještě nebyl hodnocenVymažte zapékací mísu máslem a na dno rozetřete část povidel. Okrájejte kůrky z toustového chleba a na pečícím papíru položte tři vedle sebe, rozválejte (tím se spojí),…
Kotleta plněná hruškovými povidly s pečenou šalvějovou mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenMaso prokrojíme podélně, kapsu naplníme směsí z povidel, zázvoru a brusinek, uzavřeme jehlami či párátky, osolíme, potřeme olejem a necháme cca 1hod. odpočinout. …
Palačinky s hruškovými povidly a tvrdým tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenZ těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se…
Škvarkový plundrový závin s hruškovo – perníkovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenVšechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout. Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto…
Další suroviny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 3 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 8 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 16 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Pirát Johnny Depp snídá vejce, miluje smažená jídla a tohle trhané vepřové maso v tortille
Krásná Sissi byla první anorektičkou. Císařovna i týdny konzumovala jen lehký vývar nebo mléko
Historie pražských hospod: K Flekům chodili Tyl i Neruda, pivo se tu točí už od patnáctého století