Vánoční perníčky
Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik knih a každý má ten svůj vyzkoušený. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto receptem, je zvládnete připravit, i pokud pečení není vaší silnou stránkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 621 kJ / 5 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,72 g |
Tuky | 200,80 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 890,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou brzy měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2013 16:57
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jako dlouho pečeme perníčky ? Děkuji
3. 12. 2013 23:10
Jana:to se mi nikdy nestalo ,zda se jakékoli těsto láme nebo praská,přidejte tuk....
3. 12. 2013 17:38
můžu se zeptat , já sem dělala to těsto dle Vás a nějak mě to nedrží u sebe pořád se láme a drolí nejde mě vyválet plát vždycky praskne co mám přidat ??6?
2. 12. 2013 21:54
dana:necukrovat! ozdobit, já je mám v chladu, stejné jak vánoční cukroví...
2. 12. 2013 20:36
chtěla jsem se zeptat jak uschovat perníčky při pokojový teplotě a nebo v chladu,a mají se cukrovat.děkujiotrokvolympii@seznam.cz
1. 12. 2013 21:14
Božena: To nevím, já to vážím v hrnečku, nebo si kupte balení 200g a lžíce spočítejte, ať to víte do budoucna.
1. 12. 2013 19:00
Dobrý den, vyzkouším Vaše perníčky. Chci se zeptat, kolik asi lžic
je 200 g medu
je 200 g medu
29. 11. 2013 20:48
Pavla: Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená. Příště až je budete péci, budou jen lepší a lepší.Honem spočítat, jinak jich napočítáte málo .....
29. 11. 2013 20:22
Pernicky jsem pekla poprve v zivote a az na to ze mam kazdej jinej(jeden tlustci druhej tenci)tak se mi povedli.Nakonec je nemam ani spocitaneDekuji za recept
29. 11. 2013 20:11
renatica: Tak,tak.Peču tak na 160 až 170C. Možná, že mouku ani nebudete muset přidávat. Dnes jsem je také pekla. Přeji, ať se povedou. Marcella
29. 11. 2013 19:22
Marcella:děkuji moc,ano ano,.. nečekala jsem takovou konzistenci ted už v lednici hezky stuhlo,..zítra bych chtěla péct,.. takže asi tak hodinku předem vytáhnout aby se s tím dalo pracovat,hm? a péct na kolik stupnů a jak dlouho ,prosím??
29. 11. 2013 19:01
renatica: Nechte odležet třebe dva dny, pak znovu propracujte. Když bude řídké, přidejte hladkou mouku.
29. 11. 2013 16:22
Prosím vás moc o radu,. těsto jsem právě doděla a zdá se mi strašně řídké,přitom jsem přesně dodržela gramáž všech surovin. Co se mohlo stát?? propracovala jsem teda jen v ruce,že by to bylo málo? Prosím o rychlou odpověd dala jsem do folie a do ledničky.nevím co s tím
28. 11. 2013 12:10
Perníčky jsou luxusní:)měla jsem sedm plechů a před ozdobením hned jeden zmizel:)moooooc dobré.www.toprecepty.cz
27. 11. 2013 19:00
leny: Kakoo přidat můžete, když chcete perníčky tmavší.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Salonky byly původně luxusními bonbonky v salonech bohatých. Podle tohoto receptu si je připravíte i doma
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
KVÍZ: Rady a tipy pro přípravu vánočních perníčků
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsi pernicky jednoduche perníčky pečení perníčků vánoční perníky pečení vánočních perníčků pečení vánočních perníčků nejlepší recept na perníčky zdobení vánočních perníčků pernicky recept jak zdobit perníčky jednoduchy recept na pernicky perníky vánoční jednoduché zdobení perníčků vanocni recepty nejlepší perníčky recept vánočníperníčky vaření v konvektomatu recept na vanocku jednoduche testo na pernicky vánoční zdobení perníčků
Suroviny: mouka hladká, cukr, tuk 100%, soda jedlá, vejce, med, koření do perníku, vejce
Vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ43
59 názorů