Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Kynuté knedlíky jsou neoddělitelnou součástí české kuchyně. Některá jídla si bez nich nedovedeme představit. Vyzkoušejte přípravu s pomocí domácí pekárny a dopřejte si doma s rodinou nadýchané a jemné knedlíky .
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 274 kJ / 1 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,18 g |
Tuky | 16,51 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 3,41 g |
Sůl | 8,46 g |
Sacharidy | 378,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozor! Do knedlíků nedávejte instantní droždí. V některých receptech na internetu je uváděno, ale knedlíky se většinou vůbec nepovedou, nevykynou. I mě se to kdysi stalo. I v receptu přímo u domácí pekárny je napsáno droždí čerstvé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2013 12:13
23. 10. 2013 14:22
22. 9. 2013 14:22
12. 9. 2013 01:15
12. 9. 2013 00:47
11. 9. 2013 23:47
11. 9. 2013 21:28
4. 9. 2013 11:59
3. 9. 2013 20:26
3. 9. 2013 15:01
3. 9. 2013 14:09
3. 9. 2013 13:56
3. 9. 2013 11:10
3. 9. 2013 10:28
a teď něco málo k DROŽDÍ:
Když náhodou nemám čerstvé droždí v kostce a nebo to, které mají v obchodě navážené (mívají ho v malinkých obchodech s potravinami), tak není problém se sušeným droždím "v bílém pytlíku s modoru vlaštovkou" jak píše Sabina. Lze ho koupit většinou v malých potravinách, ale i v Albertovi ho mají v nabídce.
S ostatními sušeným droždím mám také jen samé negativní zkušenosti a je úplně jedno jestli jsou zn. Labeta, RUF atd. Ve většině případů mi těsto nevykynulo.
A pak jsem vysledovala, že když používám "vlaštovkové", tak je těsto vždy OK, krásě vykynuté. Jen jsou bohužel dražší (cca 8 Kč) než ostatní značky instantního droždí (jdou koupit na poloviční cenu, proto mnozí sáhnou raději po něm) a než čerstvé (za 2,20 Kč).
3. 9. 2013 08:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 9 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 11 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 4 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 6 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 7 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 8 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 8 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 12 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 13 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: knedlík z domácí pekárny knedliky z pekarny kynute těsto z domácí pekárny kynute těsto na knedlíky v pekárně těsto na kynutý knedlík z pekárny kynute knedliky kynute těsto v domácí pekárně kynuté houskové knedlíky z pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny těsto na kynuté knedlíky z pekárny kynuté těsto v pekárně kynute těsto z pekarny knedlíky z domácí pekárny ovocne knedlíky z domácí pekárny knedlíky v domácí pekárně knedlíky v pekarne knedle z domácí pekárny kynuté testo do pekarny knedlíky z pekárny na chleba testo na knedliky z domaci pekarny
Suroviny: mléko, vejce, droždí čerstvé, sůl, mouka hrubá, mouka polohrubá
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RXwz
34 názorů