Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 649 kJ / 1 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,75 g |
Tuky | 99,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 224 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 61,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Olivy jsou spíše na dozdobení, měla jsem poslední a tak jsem je tam přidala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2013 14:00
varilamyskakasicku:Dělávám až na ty olivy a uzenou papriku stejně a brambory se vždy krásně udělaly.Dávám je zvlášť,jen když vařím kyselici.To je pak k zelí do polévky přidávám,až jsou tak akorát na skus
Ivanko,máš to moc príma,já bych si pochutnala i když jsem nachcípaná
Ivanko,máš to moc príma,já bych si pochutnala i když jsem nachcípaná
19. 9. 2013 22:59
hanes24: s tou sodou, tak to je skvělý nápad, díky, vyzkouším příště
19. 9. 2013 22:57
Jana Remkova: tak jo
19. 9. 2013 22:53
JO
19. 9. 2013 15:23
Děkuji za všechny komentáře
19. 9. 2013 15:22
magdalenka:
19. 9. 2013 12:20
Mně by chutnalo
19. 9. 2013 12:02
Jitkas: Kura na kyslej kapuste tiež robím - stará známa klasika. Olivy pridá len odvážlivec experimentátor.
19. 9. 2013 11:22
Ja vim, ze citron ci ocet(trosku), se pridava napr. do vody pri vareni fazolek, kvetaku ci jine podobne zeleniny. Jednak pro barvu, ale hlavne aby zustala tvrdsi, tedy na zkus. Tez se pridava do vody, kde se vari ryze, treba na ryzovy salat, neb zustane hezky oddelena a "nerozblemca se". Kure na zeli delam tez, kdysi jsem tady okoukala, ovsem ty cerne olivy a kysane zeli mi nejak k sobe nepasuji. Miluji oboji, ovsem dohromady tedy lepe ne, tedy podle meho nazoru, jinemu klidne muze chutnat.
19. 9. 2013 10:20
Dělám podobně, jenom dávám zelí do kuřete je to dobrota a při vaření se neušpiní tolik nádobí+12
19. 9. 2013 08:27
To by mi chutnalo+11
19. 9. 2013 05:01
Dělám podobně, přidám ještě namočené sušené houby a když se mně chce, tak stehna vykostím a z částí směsi naplním závitky, které pak dusím se zbytkem. Kyž není pivo, podliju vínem, max 2 dcl. takto dělám i "nošky" z kuřecího,vepřového, nebo jiného, masa (nikoli nožky pro ochránce čistoty jazyka, nošky jsou malé noše, spisovně asi travnice, lidově ještě taky popeluše, kdo ještě neví co je noša - čtverec ze silného plátna s kurtnami přišitými v rozích)skvělý receptA když dám do směsi půl lžičky jedlé sody, není zelíčko moc kyselé a brambory se udusí za chvilku a už nesolím.Bod je jasný
18. 9. 2013 21:31
maris: Maruško, když se pečou přikryté s masem, je to, jak píšeš
18. 9. 2013 20:39
Škoda, že pekáček není na mém stole) Povedené kuřátko
18. 9. 2013 20:35
Fešný pekáček
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 22 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Perličky jsou drůbež původem z Afriky, s modrým masem a pronikavým hlasem
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: staročeský pekáček uzená stehna kysané zelí brambor v jednom plný pekáček tri v jednom bramborovy pekacek s kur masemem bramborovy pekacek s kur masem pečené kuře se zelím dohromady v jednom pekáč kuřecí stehno se zelím babicovy dobroty recepty 18.9.2013 dobroty z kurecich stehen spíš v pekacku maso se zeleninou jednom pekáči recepty na kuře dobroty v 1 pekáči kuře ve slanině kuře ve slanině brambory s kuretem dohromady v jednom pekaci dobrots v pekaci babicovy dobroty staročeské kuře bramborovy pekacek s kur.masem
Suroviny: stehno kuřecí, zelí kysané, klobása pikantní, slanina anglická, brambory, paprika sušená uzená, sůl, kmín celý, olivy černé, pivo světlé
Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Mmj
30 názorů