Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 409 kJ / 4 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,71 g |
Tuky | 284,57 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 355,18 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2014 18:55
amalia: "...kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov..."
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
7. 1. 2014 21:12
Zrovna včera jsem recept na tuto tradiční francouzskou dobrotu četla v nějakém časopisu a moc se mi líbila ten Tvůj koláček se mi taky moc líbí
7. 1. 2014 16:12
srettka:ďakujem za radu, skúsim to
7. 1. 2014 15:45
Vypadá šťavnatě
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
7. 1. 2014 11:49
amalia:casino, šťavnatosť je zrejme z trstinového cukru
7. 1. 2014 11:48
casino: s tou vôňou máš pravdu: naozaj to vonia ako jazmínale je to mandľový koláč, takže sa nič nestane, ak sa ešte podporí mandľová chuť. Grand Marnier sa na Slovensku yháňa rovnako ťažko ako voda z pomarančových kvetov a navyše vôbec nevonia ako jazmín, ak vieš, kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov, poraď, ja si ju nosím z Francúzska. Vidím, že nie si laik, ale niektoré veci sa môžu prispôsobiť podmienkam. Napríklad ja som bola úplne vedľa, keď som videla, ako Francúzi dávajú do "bramborákov" vodku a syr
7. 1. 2014 11:36
amalia:
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
7. 1. 2014 08:29
Lákavý koláč, vláčný a navrchu křupavý.
7. 1. 2014 07:10
Voda z pomarančových kvetov je tam na zjemnenie a na vôňu, je typická pre južné Francúzsko, ale nič sa nestane, ak tam nebude, môžete pridať napríklad mandľový likér amaretto
7. 1. 2014 01:41
6. 1. 2014 23:59
Hm určitě dobré, ale kde se dá sehnat ta voda z pomerančových květů?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 sekundami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 28 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 34 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 57 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: fanda.tncz voda z pomarancovych kvetov chut zdrcnute testo lasagne z listoveho testa.tncz
Suroviny: těsto listové, mandle, cukr třtinový, lupínky mandlové, vejce, kandované citrusové ovoce, voda z pomerančových květů, kůra citronová, kůra pomerančová, kůra limetková, cukr moučkový
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
11 názorů