"Pštrosí" vejce
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 813 kJ / 1 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,08 g |
Tuky | 120,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2021 12:14
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.
7. 4. 2021 22:02
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil
7. 4. 2021 21:33
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...
7. 4. 2021 18:53
citronek:
A není to šumák
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že
7. 4. 2021 17:37
3. 4. 2021 16:09
16. 2. 2014 00:16
15. 2. 2014 18:13
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila A ještě víc, pokud byste vystoupila z anonymity...
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...
Edit:
No vida, iveta byla smazána...
30. 1. 2014 15:47
30. 1. 2014 15:13
30. 1. 2014 02:32
29. 1. 2014 18:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 40 minutami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 8 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pštrosí vejce pštrosí vejce recept recept na pštrosí vejce pštrosí vejce v troubě pštrosí vejce z mletého masa recept pštrosí vejce recepty pštrosí vejce mleté maso pštrosí vejce pštrosí vejce pečené v troubě recepty z vajec pstrosi vejce recepty pečené pštrosí vejce pštrosí vejce s bramborovou kaší pštrosí vejce s bramborem recepty na pštrosí vejce pstrosy vejce recept pštrosí vejce pečené pstosi vejce pštrosí vejce recept v troubě příprava pštrosího vejce
Suroviny: vejce, maso mleté, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, olej
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
12 názorů