Dršťková polévka z předvařených drštěk
Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji můžete servírovat k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 237 kJ / 774 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,45 g |
Tuky | 9,39 g |
Vláknina | 15,68 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 313 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 38,35 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2022 14:13
Polévku jsem opět vařila, jen bez masoxu. Dršťky byly tak měkké, že jsem je přidávala až do převařeného základu z hovězího vývaru. Přidala jsem foto
4. 4. 2014 21:10
No , já sice zase tak často dršťkovku nedělám. Ale v " Papénovu hrnci " jsem ji tedy ještě nedělal ..... Jednou to jistě zkusím.!
4. 4. 2014 21:05
Já vařím dršťkovou už jen z předvařených drštěk,je to rychlé, navíc jí dělám.v “papiňáku“.Od doby “syčení“ 30 minut, počkám až spadne pojistka a hotovo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 1 hodinou
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 3 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 5 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 5 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: dršťková polévka z předvařených drskova polevka dršková držťková polévka z předvařenych drstek dršťková polévka z předvařených drštěk drštková polévka podle ládi hrušky držková polévka z předvařených drštěk recepty drštkova z predvarenych drštěk dršky predvarene drzky recept na drskovu polevku polevka drškova dršťková polévka z předvařenych dršek drskovapolevka drskova polevka recept dršková polévka z předvařenych drštěk držtky polévka z předváděných dršek polévka dršťková předvařených
Suroviny: dršťky, cibule, masox hovězí, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, kmín drcený, koření nové koření, chilli, paprika sušená sladká, tymián, koření provensálské, koření oregáno, petrželka sušená, bobkový list, mouka hladká, sůl, sádlo
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6yrL
3 názory