Kopřivový špenát
Začátek jara je spojeno s pomyslnou očistou, sbíráním čerstvě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Vše v jednom pak najdete i v tomto receptu. Z čerstvých štiplavých kopřiv si připravíte skvělou zeleninou přílohu na způsob špenátu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2009 07:19
Já děkuji za uznání a hlavně Janě R.H.za fotky. Letošní rok je pro manželku málo příznivý a já opravdu letos tento špenát (jako vždy na chatě) nedělal a tudíž nemohl fotit jak jsem sliboval. A NECHCI PODVÁDĚT ! Tak jsem vděčný Janě. Snad se naše situace stabilizuje a my ještě na chatu budem jezdit a ne jen na pár hodin,. Rád bych poznamenal k receptu, že tento špenát není jen jarní, ale dá se dělat vždy, když někde jsou mladé kopřivy. Třeba, když se staré posečou, někde za stavením a začnou růst nové. A ještě poznámka . Ceníme si tento špenát ( i když nejsem nikterak vyhledávač moc zdravé stravy, ale okolnosti nás donutili) zvláště proto, že ho mohou nemocní lidé a ne jen ledvináři.
25. 7. 2009 21:09
Jani,díky,opravdu je to moc dobrý špenát.
25. 7. 2009 20:50
Jaruno a ty za fotky máš plus ode mne! To jsem ještě nezkoušela.
25. 7. 2009 20:44
Teda Václave.Máš jedničku.Mám tady vnoučata,a ta nechtěla věřit,že je to z kopřiv.Hned musely ochutnat aspoň s brambůrkama a zítra jim upeču k tomu králíka.Dík za recept a dávám bodík a už je v oblíbených.Přidala jsem i foto.
2. 3. 2009 15:26
tohle dělám pravidelně na jaře, nám naopak chuť kopřiv nevadí, takže je jen lehounce spařím. KKaždopádně je to moc dobré, nejen zdravé
2. 3. 2009 11:55
Ten dělávala moje babička (a byla Jihočeška z Kamenného Újezda a i ty nemocné ledviny sedí...).
Mňam...
Mňam...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Mladé kopřivy zpestří jídelníček: Nahradí špenát a ochutí slané koláče či míchaná vajíčka, sbírat se musí na správných místech
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: kopřivový čaj příprava jak udělat špenát špenát recept čaj z kopřiv příprava jak se vaří kopřivový čaj příprava kopřivového čaje špenát příprava mraženého špenátu recepty ze špenátu špenat zkopriv špenát recepty kopřivovej špenát spenat.z.kopriv. kopřivajako špenát špenátzkopřiv špenat skopřiv kopriivovy jak uvařit špenát špenát s kopřivama jak se vari spenat
Suroviny: kopřivy, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
21 názorů