Máslové krémové terčíky
Suroviny
Porce: 50 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 15 343 kJ / 3 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,26 g |
Tuky | 189,95 g |
Vláknina | 5,25 g |
Cholesterol | 970 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 456,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept uvádím oproti originálu už v poloviční gramáži, protože toho je opravdu hodně a po ozdobení se nedoporučuje ho nechávat dlouho. Já ho mám v papírové krabici asi 14 dní a žádnou újmu nepozoruji.
Při zdobení jsem použila oba druhy zpracování - jak vyválení těsta, tak kuličky, na obrázku vidíte rozdíl - ty zoubkované jsou vykrajované.
Použila jsem i původní název, který se asi odvíjí od doporučeného zdobení jako šnek (v horní části obrázku). Zdobila jsem jinak, protože jsem předpokládala, že poleva bude hodně sladká a proto jí netřeba dávat hodně.
Zdroj: Knihovnička Recepty 10/2014 - Fajnové cukroví
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 10. 2014 14:21
Irrena: No to asi ne. Funguje to tak, že horké máslo napění cukr a vyšlehá se se šlehačkou do pěny. Když zatuhne, tak bys ho mohla tak jen mazat na slepování, ale je to tak tuhé, že by to asi zdobičkou neprošlo. Mě zbylo asi tak 2 dkg krému, tak jsem si ho v hrníčku schovala, abych zjistila, jak se dá časem použít.
25. 10. 2014 08:25
Hello mám dotaz Chtěla bych dneska vyzkoušet a chci se zeptat jestli si krém můžu udělat dopředu
23. 10. 2014 08:22
To vypadá moc dobře
22. 10. 2014 21:00
To je opravdu zajímavý krém
22. 10. 2014 17:53
To je ale opravdu hodně zajímavé, ukládám, vyzkouším, Vánoce se bohužel zas blíží
22. 10. 2014 17:17
Velice zajímavý krém udělám vnučce na soustředění i pro ostatní děti
22. 10. 2014 15:25
zizala: No právě kvůli tomu krému jsem to vyzkoušela, nikdy jsem nic podobného nejedla. Domnívala jsem se, že to bude příliš sladké, ale je to docela dobré.
22. 10. 2014 12:15
Víc se mi líbí ty vykrajované a ten krém je hodně zajímavý Uloženo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 51 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: máslová poleva máslová pěna maslova poleva recept máslové polevy poleva na maslove cukrovi knihovnička recepty 10/2014 - fajnové cukroví cukroví terčíky zbylo mi hodně máslového kremu krém na slepování drobného cukroví terciky recepty knihovnička recepty cukroví drobné cukroví zpracování tykve máslové máslová poleva se šlehačkou máslový krém na slepování sušenek máslová tuhá poleva poleva na maslove cukrovy zpracování máslové tykve máslové těsto na slepování terčíky se slehackou
Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, sůl, soda jedlá, cukr vanilkový, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání
Máslové krémové terčíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9G3
8 názorů