Daňčí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 191,29 g |
Vláknina | 30,55 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,08 g |
Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do ragú je možné přidat jeřabinový kompot, rybízový nebo meruňkový džem a namísto červeného vína použít víno bílé. Ragú lze dochutit citronovou šťávou. V některých receptech se objevuje citronová a pomerančová kůra. Variant je nespočet, ale podstatné je prolnutí nasládlé, slané a navinulé chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2024 12:20
Bez marmelády, jen brusinky, super.
25. 2. 2018 11:59
martině hor: Díky!
25. 2. 2018 11:44
A co sůl?
25. 2. 2017 10:56
No, já jsem tam nedal tu marmeládu ani kompot. Nevidím důvod. Jsem puvidem Ital a tudíž jsem zvyklý vařit z co nejméně ingrediencí a naopak vyzdvihnout tu hlavní, v tomto případě daňčí maso. Takže jsem pouze podlil vinem, dal protlak a trochu cukru. Ani ne kávovou lžíci. A jídlo bylo moc dobré.
16. 2. 2017 13:30
berinka1000: rozumím a opravím.
12. 2. 2017 12:19
vyzkousela jsem a vyborny, moc chutnalo. Dekuju! Jen jsem nemela celer a vubec to nevadilo. A jen mala poznamka na konec, mozna by bylo dobre doplnitpro zacatecniky do popoisu, kdy dat mouku. Jinak fakt super!!!
29. 12. 2014 17:32
8. 12. 2014 05:08
Maso z daňka jsem ještě neměla a sotva budu mít. Dělám ragú ze srnčího, skoro stejně, moc nám chutná.
7. 12. 2014 18:26
Divinu ja rada.
7. 12. 2014 16:09
Tohle bych si dal s nadšením
7. 12. 2014 15:16
V Surovinách máš brusinkový a třešňový kompot, v Postupu brusinky a marmeládu. Asi myslíš ne třešňový kompot, ale marmeládu? Jinak tyhle chutě nám moc chutnají. Jedla jsem nedávno guláš z daňka, také tam byly brusinky a bylo to výborné.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 38 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 2 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jídlo ze zbytků, které se stalo delikatestou. Ze které země pochází Pastýřský koláč?
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: dančí guláš recepty z daňčího masa ragu danči recepty daňčí maso ragů z daňka daňčí maso recepty daňčí ragú na víně daňčí dančí guláš recept ragú recept recept na danči maso recepty na daňčí maso dančí recept recept na ragu recept na daňčí guláš nejlepší guláš z daňčího recepty na dančí dančí guláš na červeném víně recept na danci
Suroviny: maso dančí, sádlo, slanina, cibule, mrkev, petržel, celer, koření hřebíček, skořice, badyán, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, víno červené, vývar masový, kompot brusinkový, marmeláda třešňová, mouka, sůl, pepř mletý
Daňčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
11 názorů