Řízky z pomalého hrnce
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.
Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.
V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.
Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2015 07:15
Mám opravdu radost, že recept přišel vhod a doufám, že ho někdo brzy vyzkouší
10. 5. 2015 20:19
Tento způsob musím určitě vyzkoušet . Dovolím si sem přiložit odkaz na mé osvědčené "smažení" v troubě, je to opravdu výborné a doplňuji, že samozřejmě, pokud řízky trochu večer nebo druhý den zvlhnou, stačí je dát chvíli do trouby pouze na horkovzduch a jsou opět jako čerstvé usmažené + 10
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...
10. 5. 2015 18:39
cathleen:Ivi, to je bezvadný nápad, ty řízky musí být asi šťavnaté a já to brzy vyzkouším, 9.bod
10. 5. 2015 17:09
Ivo to je super, určitě vyzkouším
10. 5. 2015 17:05
Jana Remkova: samozřejmě, opravím, díky.
10. 5. 2015 16:58
cathleen: recept mne zaujal, zvlášť teď, když už taky vlastním PH. Můžu se zeptat..tady..."Na každý řízek položíme plátek masa", nemá to být plátek másla?? Já tak nějak hodně podobně dělám řízky v hrnci na mléko. Nakládám je na sebe a mezi každý řízek dávám kousek másla.
10. 5. 2015 16:55
Danca: samo, že nechutnaly jako čerstvě usmažené ale obal byl pěkně pevný, netrhal se, neolupoval (nechce se mi do receptu psát - že nebyl měkký a poddajný jako hadr ale nevím, jak jinak to říct)
10. 5. 2015 16:44
Moje babička také pekla řízky v troubě, ale pamatuji si, že mi vadil právě ten měkký obal. Pokud ovšem v PH zůstanou řízečky opravdu pěkně křupavé, pak by to vyzkoušela...
10. 5. 2015 15:52
zizala: když už dělávám řízky, je jich téměř pokaždé hodně - něco mi zmizí z talíře, jen se od sporáku otočím, můžeme je mít klidně i dva dny po sobě a ještě si je manžel vezme do práce na svačinu
Ale určitě to využiju, když dojede na návštěvu syn s rodinou
Ale určitě to využiju, když dojede na návštěvu syn s rodinou
10. 5. 2015 15:48
Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě
10. 5. 2015 15:16
spagetka: píšu - že je to spíš podle kamarádky, která je snad na 130-150°C dopéká v troubě.
Příjemně mě překvapilo, že se od masa obal netrhal a nebyl úplně měkký (to se u těch řízků z trouby stává).
Příjemně mě překvapilo, že se od masa obal netrhal a nebyl úplně měkký (to se u těch řízků z trouby stává).
10. 5. 2015 15:09
Tak to teda koukám, že i tu lze využít loudálka To musím vyzkoušet.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph
Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo
Řízky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l8L
27 názorů