Kedlubny na karamelu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 787 kJ / 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 93,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kedlubny jsou zdravé a my toto jíme s houskovým knedlíkem a vařeným bůčkem, ze kterého máme vepřovou polévku. Kdo chce, může jíšku dělat na másle(My NE). Možná by šlo i jiné maso, ale nezkoušeli jsme to.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 4. 2024 19:45
Mňamka
30. 5. 2010 09:43
Dobrý den! Včera jsem váš recept zkoušela a měla jsem veliký úspěchDělala jsem k tomu přírodní kotletu na kmíně a cibulce a bramborové nočky. Jenom to neměla tak tmavé, asi jsem měla dát více cukru a karamel udělat tmavší. Ale i tak to bylo super příloha a jen se po ní zaprášilo. Díky za recept, posílám bod.
9. 7. 2009 14:46
Ivi79,ty jsi kouzelníkova kuchařka, vypadá to tak pěkně, že jsi mě navnadila tou přílohou, pěkný. Jsi na řadě nepíšeš a už jsem tě tu dlouho neviděla
9. 7. 2009 14:38
Tak vyskúšané,mala som to najprv presne také bledé ako Hanka,ale potom som skúsila na karamele urobiť aj kapustu,nechala som ho viac povariť aby bol tmavší a podarilo sa Tak som zmiešala kaleráb s kapustou dokopy a malo to velký úspech.Pridala som ale trošku octu,predsa mi to pripadalo moc sladké.Dávam bod
2. 7. 2009 12:10
Cez víkend tu máme hody,tak vyskúšam tieto kaleráby k pečenej kačici.Urobím aj klasickú dusenú kapustu,ale som velmi zvedavá čo tam spraví ten karamel.Ešte by ma zaujímalo,ako presne sa robí to kedlubnové zelí.Niečo podobné ako toto,ale pridáva sa ocot?Inak,má to krásnu farbu,hneď by som si dala
23. 4. 2009 14:47
Tak Vašku, dneska jsem udělala kedlubny na karamelu a musím říct, že měly u nás úspěch dala jsem o lžící mméně cukru /měla jsem obavy, aby to nebylo moc sladké/, a sádlo jsem dala i se škvarkama a k tomu jsem uvařila vepřovou plec. Fakt moc dobrý manžel si pochvaloval, bodíka jsem ti už dala,
20. 4. 2009 08:22
Zizalko. I u nás se dělá (Někdy-málo kdy) kedlubnové zelí, ale to je opravdu podobné normálnímu zelí, ale je více slano kyselejší (asi jako normální , co jsme zvyklí). Tato omáčka je sladká a podobná naší omáčce z mrkve, která se u nás ale nedělá na karamelu,ale je také sladká a je taky moc oblíbená a hlavně u dětí, děláme ji velice často, taky s vařeným bůčkem a khouskovým knedlíkem i když zeťák chce k ní brambor !
19. 4. 2009 19:14
u nás se tomu říká kedlubnové zelí a je moc dobré, dávám bodík
19. 4. 2009 09:09
Zajímavá kombinace cukr a kedlubny, ale vzledem k tomu, že jídlo slazené zkaramelizovaným cukrem má trochu jinou chuť, než jídlo slazené cukrem, může to být opravdu dobré. Dávám bodík.
19. 4. 2009 07:37
Rád bych dodal(a přidám do receptu), že při solení není nutné se držet zkrátka snese dost soli.
19. 4. 2009 00:30
Vašku, kedlubny máme moc rádi, takže zase něco jiného, určitě vyzkouším +
18. 4. 2009 23:04
budu muset takhle upravené kedlubny vyzkoušet
18. 4. 2009 18:19
18. 4. 2009 16:26
No, kdo by řekl, že je taková kombinace vůbec možná(kedlubny+cukr),ale na druhou stranu, vzhledem k přílohám to supluje zelí a tam je cukr také. Jasně už si to dokážu představit a může to být dost jedlý,dávám boďku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: kedlubny zelí z kedlubny zelí na karamelu kedlubnove zeli na karamelu maso na karamelu vařený karamel karamel do omáčky kedlubna na sladko kedlubnové zelí vaříme s kedluby kedlubny recept kedlubny a zdraví kedlubny na sladko vařené kedlubny kapusta na karameli karamelové zelí kedluben na sladko vařený kedluben kedlubny recepty karamelové kedlubnové
Suroviny: kedlubna, cukr, sádlo, mouka hladká, sůl
Kedlubny na karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZw8
14 názorů