Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky zeleniny a necháme vychladnout a ztuhnout.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,48 g |
Tuky | 100,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z uvedeného množství bylo asi 1,25 litru sulcu, po ztuhnutí a odstranění sádla 1,20 kg.
V řeznictví neměli nožičky, ale zcela výjimečně měli 1 kg kůží - byla na nich i trocha masa. Tak jsem zkusila udělat sulc pouze z kůží. Nejdřív jsem myslela, že vůbec neztuhne, ale přes noc ztuhl krásně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2020 13:35
mika59: děkuji za krásnou fotku. I s kousky masa vypadá nádherně.
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
17. 11. 2020 21:59
Přidali jsme obranou nožku i zbytek kolena. Máme raději větší kousky. Přidala jsem s dovolením fotku.
19. 2. 2016 19:53
Jj, znám... Nechávám i zeleninu
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jitrnice nebo jaternice? Poradíme, jak si tuto zabíjačkovou pochoutku připravit
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: vepřové kúže jak udělat domácí sulc jak uvařit sulc vepřové kuže recept jak udělat sulc domácí sulc z kuzi vepřové kůže recepty domácí sulc s vepřovým masem vepřové koty domácí vepřovy sulc domácí sulc z kůže recept vepřový sulc jak udelat huspeninu recept na sulc neboli huspenina co z vepřových kůží co udelat z veprovych kůzi sulc recept vepřové kůže co udělat z vepřových kůže recepty sulc huspenina
Suroviny: kůže vepřová, voda, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, mrkev, celer, pepř mletý, cibule, ocet
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
3 názory