Sladké rohlíčky s tangzhongem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 74,49 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 302 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 451,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Tangzhong -> https://www.toprecepty.cz/recept/48442-tangzhong/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2022 15:09
Dnes jsem vyzkoušela rohlíčky na sladko.Opravdu jsou božské a nadýchané jen se ponich zaprášilo
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.
Tangzhong doporučuji vyzkoušet každému kdo rád peče.
7. 11. 2016 20:10
Moc pěkné
7. 11. 2016 09:43
hosta: recept na tangzhong tu mám už delší dobu a odkaz jsem dala do Poznámky. Už tehdy jsem slíbila, že přidám i nějaké pečivo s ním, a začala jsem s tím až včera
Jak píše magdalenka (díky za postřeh )....mně se ale zdá, že je nejlepší ve sladkém pečivu. Slané dělá trochu buchtovitější a to nechutná každému. U sladkého je naopak tato vlastnost žádaná.
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...
Jak píše magdalenka (díky za postřeh )....mně se ale zdá, že je nejlepší ve sladkém pečivu. Slané dělá trochu buchtovitější a to nechutná každému. U sladkého je naopak tato vlastnost žádaná.
Buchtovitější, tj. nadýchanější, měkčí, péřovitější...
7. 11. 2016 09:12
Tang zhong som už vyskúšala, robila som s ním pagáče, predtým slané rohlíky. Teda nielen do sladkého pečiva. Je zaujímavé, že pečivo je dlhšie mäkké, vláčne aj na druhý deň. Použila som však iný pomer vody a múky (přiměřene - skoro od oka). Slabých 100 ml vody na 15 g múky. Celkovo som robila pagáče z 500g múky. Pagáče boli zase trochu INÉ.
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...
Tang zhong by mal vyskúšať každý, kto rád pečie...
7. 11. 2016 00:46
tak jsi mne na půl hodiny zaměstnala, když jsem si o tom tang zhongu všude možně četla. Takže tato metoda jde na jakékoliv kynuté - lépe sladké - těsto (předpokládám) - je to moc zajímavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 12 minutami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 10 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 12 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 12 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Další recepty
Tématické fráze: tangzhong tang zhong rohliky z jaké mouky se dělá tangzhong omládek lednice sladke rohlíčky nekynute s makem sladké rohlíčky bez kynutí
Suroviny: mouka hladká, voda, voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce
Sladké rohlíčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l9ZM
5 názorů