Čerstvý krémový sýr
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 838 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.
Volně podle Apetitu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2016 14:42
sikulka7: můj komentář cice až tak moc k tomuto recetu nepatří,protože Jitka-Hosta v poznámce uvádí,že se máme vyvarovat krabicového mléka
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...
9. 12. 2016 14:33
Už jsem to někde viděla, ale nezkoušela
9. 12. 2016 14:07
hosta: To co jsem napsala není hoax, ale důvěryhodná informace. V televizi o tom mluvil člověk, který tomu opravdu rozuměl a věděl o čem mluví a já měla manžela, který vystudoval mlékařskou školu a potvrdil mi tuto informaci. Já pouze napsala svůj názor. Nikomu nebráním, pokud chcete kupovat to krabicové "mléko" , kupujte, pijte ho a dávejte ho dětem. Jenom si občas přečtěte na zadní straně složení.Dobrou chuť.
9. 12. 2016 13:37
Jak bych to řekla ? - raději nekomentuji, ale přidám "puňtíka"
9. 12. 2016 13:13
sikulka7: Myslela jsem si dlouho totéž, různé hoaxy o dodávání hovězího loje, o recyklaci a nové pasterizaci atd. patří ke koloritu šířených informací. Trochu to ale vyvrací svým výtvorem Anička Kocíková, která "vyrobila" tento odkapaný sýr z mléka trvanlivého, krabicového, UHT. Tak nevím..
9. 12. 2016 12:12
Skvělý recept. Takhle moje babička dělávala doma tvaroh.Když se jí zdrclo mléko, zahřála a nechala překapat. Dneska už to tak jednoduché není, protože to co pijeme, není mléko. Kdysi dávno jsem poslouchala jakýsi pořad v televizi, kde bylo řečeno, že v krabici je jenom bílá voda, nic neobsahující a vše se dodává a nakonec olej kvůli tučnosti. Zkuste nechat zdrcnout krabicové mléko. Vznikne vám cosi odporného a hořkého, protože to nezkysne, ale olej žlukne. Od té doby už krabicové mléko nekupuju, ale jenom to "čerstvé" a utěšuju se, že to snad mléko ještě je.Vše, co je trvanlivé - mléko, sýry, jogurty - je mrtvá, bezcenná hmota bez minerálů, vitamínů, živin.
8. 12. 2016 20:16
zajímavé
8. 12. 2016 19:37
Anna Kocikova: díky - je to zas trochu jiné, než lučina, opravdu "sýrovější" - i když pomazánka by z toho asi šla také A že to jde i z krabicového trvanlivého mléka je fajn, já raději vycházela z doporučení v Apetitu
8. 12. 2016 19:32
hosta: Teda,Jituš,trvalo mi 1/2 hodiny,než jsem Ti přidala fotky... S tím citronem je to taková jistota.Mě se to také dlouho nesráželo
8. 12. 2016 19:22
Zkusím, dělám jen známou lučinu, ale takto jsem ještě nezkoušela a díky za tip
8. 12. 2016 19:09
Anna Kocikova: já tam ten citron přidala až skoro nakonec - pro sichr, protože se mi zdálo, že se to nesráží
8. 12. 2016 19:02
Jituško,určitě jste si pochutnali
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT
8. 12. 2016 17:09
magdalenka: nee - odhaduju na 25 dkg - asi
8. 12. 2016 17:01
Ahoj, náhodou si neodvážila získanú hmotu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr
Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
29 názorů