Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 829 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,35 g |
Tuky | 28,97 g |
Vláknina | 42,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tím, že se šrot spaří a několik hodin udržuje v teple, začnou v něm pracovat enzymy – rozloží část škrobu na jednodušši cukry - schválně zkuste nasladovaný šrot ochutnat. Nejen, že se ztratila moučná chuť, ale celá ta mokrá hrubozrnná směs je velice příjemně nasládlá. Chleba by díky ní měl ještě lépe kynout, má tmavší barvu a jinou chuť. Mně osobně připadá, jako bych v chlebu cítila lehounce nasládlá slunečnicová semínka, která chlebovou chuť nijak neruší.
Mák je v chlebu také poznat, pokud nechcete dávat (nemáte rádi), bylo by pak dobré ubrat i 1-2 lžíce vody z daného množství.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2017 10:07
Ale aspoň jsem zvládla svoje pečení (kváskové i s droždím) a moje vlastní zkušenosti sepsat do knížky, která mi vyjde už za 14 dnů
27. 10. 2017 09:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 1 hodinou
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 5 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Tmavý žitný chleba připravíme velmi snadno. Nejlépe chutná s jemnou tvarohovou pomazánkou a pažitkou
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: jak rozkrmit kvasek hnětač těsta do šrotu domácí pečivo se šrotem rozkrmit kvasek
Suroviny: mouka, voda, kvásek krmený, mouka žitná chlebová, voda, mák, sůl
Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nW7
2 názory