Rychlé lívance ze Samoty u lesa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 655 kJ / 2 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,68 g |
Tuky | 27,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 414,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na hotové lívance jsem přidala čerstvé lístky měsíčku lékařského, sedmikrásky, doladila čerstvými třešněmi a maličko osladila smrkovým sirupem. :)
Na fotce jsou foceny lívance bezlepkové a na jejich přípravu jsem použila mouku Jizerku.
Dobrou chuť a mějte krásný den.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2018 14:33
hosta: Možná že dělám liťáky a říkám tomu Lívance Také možnost. Děkuji za komentář a "Liťáky" to se mi líbí.
13. 6. 2018 12:45
Moje teta tomuhle říkala liťáky, něco mezi palačinkami a lívanci, pokud byly řidší, víc se rozlily a byly podobnější palačinkám, z hustějšího těsta víc lívancům
13. 6. 2018 11:57
maris: Nemáte za co. Dělám to takhle už pět let.
13. 6. 2018 11:31
Terez002: takže je děláš - velké lívance - řídké těsto, malé lívance - hutné těsto ? tak s tím jsem se ještě nesetkala. Přece záleží na tom, kolik těsta to pánve / lívanečníku / dáš, ne ? No jak myslíš V každém případě děkuju za odpověď
13. 6. 2018 10:57
maris: Jde o velikost lívance třeba můj děda má rád slabé a větší, za to babička silné a malé. :) Každopádně nikdy je nemám stejné. :)
13. 6. 2018 09:15
maris: tak asi podle toho, jak moc se chce člověku drbat pánev, řídké těsto má tendence se připalovat, kdo koukal včera na Prostřeno, tak tam to bylo krásně vidět
13. 6. 2018 06:53
Terez002: Terezko, když už o tom mluvíš, můžeš mi, prosím, vysvětlit, proč někdy děláš těsto tuhé a někdy řídké ? Marně jsem o tom přemýšlela, ale nic mě nenapadá. Já když dělám lívance, tak se snažím, aby těsto mělo v podstatě vždycky stejnou konzistenci, o které vím, že výsledek bude nejlepší. Ale proč ho dělat někdy tuhé, někdy řídké, to opravdu netuším.....
12. 6. 2018 21:39
magdalenka: Dobrý den, chápu, že někdo takhle vařit neumí, ale jak jsem zmiňovala.... Jde o chuť a o to, jaké potřebuji těsto. Někdy ho dělám tuhé někdy řídké. Vejce přidávám podle oka. Ale děkuji za info, cením si ohlasu. Ani já jsem ale nedostala od maminky recept, kde byla hmotnost a počet surovin. Prostě mi jen řekla, že tam mám dát tohle a vše podle oka. Přeji hezký zbytek dne.
Ale pro začátečníky jsem doplnila gramáž jednotlivých surovin. :)
Ale pro začátečníky jsem doplnila gramáž jednotlivých surovin. :)
12. 6. 2018 17:03
Ja by som sa prihovárala za úpravu receptu. Začiatočník naozaj netuší ani zhruba, koľko vajec, mlieka, múky... napr. by pomohlo na pol litra mlieka dávam toľko vajec, zhruba toľko múky.
(Ani týmto štýlom pridaný recept na piškotové cesto - múka, vajce, cukor by veľmi nepomohol - kto by si trúfol podľa toho niečo piecť?)
(Ani týmto štýlom pridaný recept na piškotové cesto - múka, vajce, cukor by veľmi nepomohol - kto by si trúfol podľa toho niečo piecť?)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá lívance jak se dělá lívanec jak se dělá těsto na lívance lívance těsto řidší nebo tužší livance ridke těsto velký lívanec rychly livanec livance 1l mleka rychle lívance rychle bezlepkove lívance rychlé lívance s jahodami recept na livance z kypriciho prasku z 1l mléka lívance recept proč je těsto tuhé lívance gramáž litak z jahod
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, kypřící prášek, vejce, jahody, smetana zakysaná
Rychlé lívance ze Samoty u lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0kQ5
9 názorů