Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept byl uveřejněn v časopisu Vlasta před několika desítkami let, já jsem ho upravila do trochu modernější podoby a občas se mi povedlo s touto roládou - zelenou - hosty překvapit. Nejdřív byli nedůvěřiví z té zelené barvy, ale jakmile ochutnali, roláda rychle mizela z talíře. Je to fakt dobré a k nadcházejícím Velikonocům jako dělané. A fantazii se meze nekladou, do náplně můžete přidat i kostičky šunky, vejce natvrdo nakrájené na kostičky, hrášek, přiložit plátečky lososa apod., podle vlastní chuti a nápadu.
Hledala jsem podobnou roládu a asi špatně, nenašla jsem a teď vidím, že jich tu je celá řada. No co nadělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2019 07:44
MamlajdaD:
24. 11. 2019 22:53
tejaja (moderátorka): Ta tvoje roláda musí být moc dobrá. Líbí se mi ta náplň - sýr a česnek jdou skvěle k sobě, strouhaný brambůrek to zahustí, super! To by mi chutnalo! Zdravím!
24. 11. 2019 22:45
tejaja (moderátorka): Terezko, ta se ti povedla!! Udělalas jí moc pěkně barevnou, no k sežr..ní! Ještě si musím pořádně prohlédnout tu tvojí roládu a hlavně nádivku, teď jsem jen nakoukla. Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám to chutnalo! Udělala jsi k tomu krásné fotky, zdařilé jako vždycky! Mám velkou radost a opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie! měj se hezky a posílám veselý pozdrav!
24. 11. 2019 22:08
Bola návšteva, boli rolády...jedna podľa tohto receptu, jedna podľa môjho: https://www.toprecepty.cz/recept/2728-spenatova-ro... Chutili, a hlavne zmizli, obe. Do tej tvojej som pridala podľa tvojej rady hrášok a nadrobno nakrájanú pikantnú salámu. Bolo to veľmi dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 59 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Špendlíky nazýváme drobné žluté švestky: Jaký je však rozdíl mezi špendlíkem, mirabelkou a myrobalánem?
Další recepty
Tématické fráze: špenátová roláda časopisy s recepty špenátová barevná roláda špenátová roláda recept vlasta.cz recepty
Suroviny: špenát mražený, žloutek, mouka hrubá, sůl, tvaroh, sýr niva, smetana, česnek, sůl
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
4 názory