Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 135,79 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 349,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2020 07:03
Veronika.Hrozna: To mě těší, že jsem starým receptem, který jsem už léta nedělala, udělala někomu radost!
4. 4. 2020 20:13
Dajda: Jen se to rozplývá v puse! Už jsem snědla 4 kousky, slíbila jsem i dceři.... ale nevím, jestli na ni zbyde!
4. 4. 2020 17:53
Veronika.Hrozna:
4. 4. 2020 14:05
Dajda: Teď jsem dopekla, ochutnala a jsou velmi křehké a chutné. Fotečku pošlu zítra. Musím dát ještě polevu.
13. 1. 2020 19:21
Veronika.Hrozna: To bude fajn!
13. 1. 2020 19:19
Dajda: Stejně musím všechny zásoby, nakoupené ve Vánočním tentonoc, nějak spotřebovat v rozumném termínu! Takže jistě upeču a přidám fotku.
13. 1. 2020 15:55
Veronika.Hrozna: To si rozhodně nemyslím, jen jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, abys měla z čeho vybírat. Já ani jedno cukroví v poslední době nedělala.
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.
13. 1. 2020 15:03
Dajda: No, jo a myslíš, že to je, to správné těsto? Za vyzkoušení nic nedám, uvidíme. Ono totiž v tom těstě z cukrárny nebylo určitě máslo, ale něco jiné a mělo to specifickou chuť, možná tou marmoškou, čím to bylo slepeno. Nějaký trik v tom byl, ale bylo to moc dobré. Minule jsme tady rozebrali Šodó chlebíček a teď jsem si vzpomněla i na ten rohlíček s marmoškou, to byl takový druhý kousek, který jsem měla ráda. Pak Jadran dort a také grilážové, čokoládové trubičky se šlehačkou. Kde seženeu nějaký super rybízový džem, mám doma vyčištěno po Vánocích dočista. Mám jen od Hamé, zásobu volně prodejných jedů a prekurzorů!
13. 1. 2020 10:16
Veronika.Hrozna: Veroniko, teď je na Tobě přidat fotku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 minutou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, vejce, cukr moučkový, pudink vanilkový, prášek do pečiva, džem, poleva čokoládová
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
9 názorů