Houbová polévka s kroupami a zeleninou
Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka plná hub, sytících krupek a zeleniny postačí i hodně hladovému strávníkovi.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 640 kJ / 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,20 g |
Tuky | 27,76 g |
Vláknina | 20,04 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kroupy můžete navařit ve větším množství předem a zamrazit v menších dávkách pro pozdější rychlé použití.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 07:55
26. 11. 2022 18:49
1. 11. 2022 14:57
1. 11. 2022 10:54
21. 5. 2022 12:25
21. 5. 2022 03:11
25. 4. 2022 09:27
11. 12. 2020 19:30
Toš u nás na slovácku děláme velmi podobně, ale místo másla dáváme sádlo a máslo až téměř na konec, lehce povaříme, aby polévka dostala jemnost. Houby dávám namočit do horké vody (ta uvolní aroma z houby hned a dříve nasáknou a změknou. Česnek dáváme 5 minut před koncem, aby se tam jen lehce zavařil a nechal plnou svoji vůni a chuť.
Kroupi dávám též přes noc, pak jie zcedím a uvařím jen se solí na skus. Potom je tam dám ještě teplé a tím mi nezanechají vúni a moučnou chuť .
Papriku, zde není uvedeno jakou, ale já dávám lahůdkovou, ale až potom kdy dávám kroupy , aby se jen lehce spojila a nezanechala pronikavou chuť.
Všechno koření dávám do nerezového sítka (nové koření, černý pepř, bobkáč), nemusím je pak hledat, nebo někdo do něj kousnout.
Nevím, jaký vývar je zde myšleno, ale já, jako vývar používám lehký hovězí vývar, abych nepřerazil chuť a vůni hub.
Majoránku nedávám, je dost aromatická, ale zase záleží jen na zvyklosti v oblati.
Jinak opět jako polívku beru jako velmi dobrý návod na sváteční stůl.
,,TOŠ TAK,,
23. 2. 2020 15:57
23. 2. 2020 11:58
22. 2. 2020 14:16
22. 2. 2020 02:22
22. 2. 2020 00:36
14. 2. 2020 20:59
14. 2. 2020 18:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 7 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sbíráte babky? Tak pozor, v určitých případech můžou být nebezpečné! Odborník radí, čeho si všímat, abyste se neotrávili
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Sušené houby: Nejlepší možnosti, jak je využít v kuchyni. Připravíte z nich skvělou nádivku, vydatnou pomazánku i koření
Další recepty
Tématické fráze: houbová polévka s kroupami houbová polévka houbová polévka recept kroupy recept recepty na polévky polévka%kroupy recept na polévku z krup
Suroviny: kroupy, houby sušené, mrkev, brambory, pórek, cibule, česnek, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, máslo, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, majoránka
Houbová polévka s kroupami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzq3
15 názorů