Elišky
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 492 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,64 g |
Tuky | 25,15 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 356,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nepodceňte šlehání, je důležité, cukry musí být rozpuštěné a hmota nadýchaná vzduchovými bublinkami. V receptu je pouze třtinový cukr, kombinuji ho s cukrem krupice, protože pouze s třtinovým jsou elišky hodně sladké. A to množství je tam potřeba, aby byla správná hustota. Směs by po odležení měla mít konzistenci husté ovesné kaše.
Sušené ovoce dávám dle vlastní chuti, záleží na vaší chuti, co máte rádi, ale někdy méně je více, aby se chutě vzájemně "netloukly".
Ovoce nejprve spařím horkou vodou, protože je ve většině případů sířené, poté ho nechám okapat, na papírových utěrkách oschnout a až potom ho drobně krájím.
Koření, které je v původním receptu uvedené, jsem nahradila perníkovým kořením. Pečicí papír na plechu je z důvodu, že elišky se roztečou mimo oplatku a jdou pak dobře odloupnout. Zkoušela jsem také péci bez oplatek, jen na pečicím papíru, pouze pár kousků, není to ono, drolí se.
Originál receptu: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-vanocni-cukrovi-z...
V původním receptu se ješte elišky polévají čokoládou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2020 11:27
5. 3. 2020 10:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: recepty od elišky
Suroviny: cukr třtinový, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, ovoce sušené, kůra citronová, kůra pomerančová, zázvor kandovaný, koření do perníku, oplatky
Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zj2E
2 názory