Špenát z medvědího česneku
Špenát je velice oblíbenou přílohou nejen k uzenému masu. Vyzkoušejte si připravit tuto netradiční variantu, kdy listy špenátu zaměníte za medvědí česnek. Přípravu této pochoutky zvládnou i začátečníci a štiplavá vůně česneku již po chvíli provoní vaši kuchyň.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 992 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,78 g |
Tuky | 59,76 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 16,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do medvědího "špenátu" není třeba přidávat žádnou mouku a pokud ho chceme mít nutně krémovější, tak postačí jen opravdu lehce (mezi prsty) zaprášit hladkou moukou nebo Solamylem ke konci dušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2021 07:20
8. 5. 2021 06:45
hospodyně: ...
7. 5. 2021 20:02
7. 5. 2021 19:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 7 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Palačinky skvěle chutnají se špenátem a sýrem. Můžeme je dokonce zapékat. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na tuto pochoutku
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Nejčastější chyby při zpracování špenátu: Jak ho uvařit, abychom si na něm opravdu pochutnali
Další recepty
Suroviny: česnek mědvědí, máslo, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, vejce, smetana zakysaná
Špenát z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nE65
4 názory