Tvarohová zebra
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert je potřeba pořádně vychladit, bude pak lahodně osvěžující.
Suroviny pro 1
1
8-12
Nutriční hodnoty
Energie | 17 914 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,53 g |
Tuky | 155,40 g |
Vláknina | 7,47 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2016 14:54
Tvaroh jsem nechtěla mít s puckama, tak jsem ho dala do vysokorychlostního mixéru, což byla chyba, tvaroh mixováním ztratí pevnost a je moc řídký, takže dort pak nezebruje. Lepší pucky, ale hezká struktura:)
Dort nám na chuť vůbec nechutná, takže už ho péct nebudu.
5. 6. 2015 09:21
Dovolím si doporučit nenalévat náplň po lžících, ale po malých šufánkách (naběračkách), proužky zebry budou výraznějši. Jinak to, že čepice po vypnutí trouby spadne je u tvaroháče normální, moje prvorepubliková babka vyučená ve škole pro hospodyňky to dělala tak, že upečený koláč přikryla alobalem, aby se už shora neopaloval a nechala ho v teplé troubě pomalu zchladnout. Otevřela ji nejdřív po hodině (je to fígl prověřený i američany při pečení cheese cake). Dělala tvaroháč s krupici (ne se škrobem). Neměl sice tak výstavní design, ale chutnal mi asi víc. Ostatně jako všechno, co jsme měli rádi jako děti.
Tenhle jsem ale musela vyzkoušet a moc děkuji za recept.
3. 1. 2015 16:36
25. 1. 2014 19:00
Ale na chuti to vůbec nic nemění
12. 9. 2013 22:15
6. 4. 2013 19:34
5. 2. 2013 17:51
Opravdu super nápad.
5. 2. 2013 11:07
5. 2. 2013 10:59
Dovolila jsem si přidat fotečku.
20. 1. 2013 13:36
9. 9. 2012 12:46
20. 8. 2012 15:16
28. 2. 2012 15:10
26. 1. 2012 12:08
14. 11. 2011 21:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: tvarohový zebra dort peceme s tvarohem tvarohový koláč zebra tvarohový dort zebra buchta zebra tvarohová dort zebra moučník zebra pečeme z tvarohu zebra dort koláč zebra tvarohová buchta zebra tvarohové zebra řezy tvarohova zebra bez mouky zebra buchta zebra kolac tvarohová plnka tvarohova zebra dort dort zebra tvarohový imperial bananove rezy
Suroviny: tuk hera, cukr moučkový, vejce, sůl, mouka polohrubá, tvaroh, smetana zakysaná, mléko, cukr moučkový, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, kakao
Tvarohová zebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9QNP
50 názorů