Hodolanská omáčka mojí babičky
Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a dochucenou divokým kořením. Omáčku si nejlépe vychutnáte s domácím chlebem.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 828 kJ / 2 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,31 g |
Tuky | 119,73 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 151,17 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2023 21:05
14. 10. 2023 12:33
14. 10. 2023 09:35
14. 10. 2023 09:33
14. 10. 2023 08:40
14. 10. 2023 08:34
13. 10. 2023 22:01
13. 10. 2023 22:01
13. 10. 2023 21:18
13. 10. 2023 20:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 1 hodinou
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 4 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 4 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 5 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 5 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vařit vejce naměkko, nahniličku nebo natvrdo?
Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Suroviny: špek, sádlo, mouka hladká, cukr krupice, ocet, mléko, sůl, smetana, buřt, brambory, koření nové koření, bobkový list, pepř mletý, vejce, vývar masový
Hodolanská omáčka mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZq1G
10 názorů