Rajčatová polévka sladkokyselá
Tato polévka potěší výbornou sladkokyselou chutí. Nejprve na olivovém oleji restujeme šalotku a česnek. Přidáme vývar, pasírovaná a loupaná rajčata a povaříme. Na závěr ji osladíme a rozmixujeme. Podávat můžeme s čerstvou bazalkou nebo smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,75 g |
Tuky | 24,59 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Část tohoto receptu jsem našel na jiném webu a protože jsem měl chuť na rajskou/rajčatovou polévku, pustil jsem se do toho. Podle receptu byla však polévka taková... neúplná. Zeleninový vývar jsem nahradil hovězím a oproti původnímu receptu jsem přidal passatu a lžíci cukru. Tím vznikla sladkokyselá chuť a polévka byla během okamžiku pryč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2024 09:53
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 3 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 5 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 5 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 6 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
Oblíbené rajské omáčky. Jak udělat tu nejlepší rajskou jako od maminky
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Suroviny: olej olivový, cibule šalotka, česnek, rajče loupané, vývar hovězí, cukr, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, smetana
Rajčatová polévka sladkokyselá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73pBr
1 názor