Buchta hrk
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky a důkladně protřepou. Nechcete to zkusit?
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to výborná a rychlá buchta. Jestli chceme mít tužší krém, dáme do něj šťávu jen z jedné plechovky mandarinek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 6. 2010 09:14
indulina, odpovím asi dřív - do nějaké větší misky s pevným víkem nalej šlehačku, kompot i se šťávou, nasyp do toho ytužovat a puding (ale opravdu jen ten BEZ VAŘENÍ od Otkera), zavři to, pevně uchop a hrkej (prudké krátké třesení)- proto se říká buchtě hRK, že s tím hrkáš....stačí tak 20x prudce hrknout a krém máš hotový - vše se promíchá a zareaguje, tekutiny se promíchalí s pudinkem a ytužovačem a uhrkáš z toho krém - a to ovoce v tom slouží jako metlička :)
25. 6. 2010 04:58
ahoj milko promin ale nejak sem nepochopila postup toho kremu muzes to nejak upresnit to tam mam dat a kolik ceho diky jinak super
17. 6. 2010 15:03
Tak jsem ji zkusila s jahodami, ale krém byl příliš řídký i když jsem dala šťávu jen z jedné plechovky, příště zkusím jen z poloviny. Ale jinak moc dobré. Jo a při hrkání jsem si postříkala půl kuchyně, měla jsem špatně uzavřenou nádobu
12. 4. 2010 17:17
Milkaa, vypadá to úžasně, bodík akorát jsem se chtěla zeptat to množství co uvádíš je do kulaté formy???? nebo na plech??? děkuji
27. 3. 2010 20:32
Miruš - hned mi tvoje fotka brnkla do oka - to je prostě slast.
27. 3. 2010 19:39
27. 3. 2010 15:17
Milkodovolila jsem si k tobě přidat pár fotek.Tuhle buchtu jsem pekla poprvé a musím říct,že byla výborná.Dělala jsem jí manželovi k narozeninám - miluje jahody a kousek postupu jsem si vzala od Iljuši v komentářích.Děkuju za recept a přidávám i boďku č.5.
10. 1. 2010 15:44
se sbíhají sliny
11. 11. 2009 16:44
to je krása!!
11. 11. 2009 15:28
Iljušo - hezky si to naHRKala.
10. 11. 2009 20:54
Dnes jsem upekla podle tohoto receptíku. Korpus jsem udělala do kul. formy, byl trochu vyšší, prořízla jsem jej, uvnitř je tvaroh se želatinou, po zatuhnutí jsem přidala druhou část korpusu, potřela krémem HRK, ozdobila mandarinkami a polila čirou polevou na dorty. Želatinové "nesmysly" moji synové milují Receptík nemá fotku, dovolím si jí přidat
6. 11. 2009 22:41
Milko, především tě tady mezi námi vítám, přeju ti, aby se ti tu líbilo tak jako náma my se budeme těšit na tvé recety i když je pravda, že ten první se ti moc nepovedl, protože už je tady a je tak všem známej, až tu má už na něj někdo "pupínky"nic ve zlém
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 10 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Umíte správně zavařovat kompoty? Poradíme vám, na co myslet, aby byl výsledek dokonalý
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: buchta hrk hrk s mandarinkami buchta hrk hrk hrk hrk buchta třesená buchta hrk hrk buchta recept hrk hrk buchta s mandarinkami hrk hrk dort s mandarinkami hrkana buchta hrkací buchta buchta hrk buchta hrk hrk s broskvemi třesený dort hrk hrk buchta s jahodami buchta s mandarinkami recept na hrk hrk buchtu hrkací dort hrk buchta recepty hrk hrk buchta recept hrk hrk buchta dr.otker
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, mandarinky, pudink vanilkový, zdobení
Buchta hrk
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k8rY
27 názorů